• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Orbán Pince Küvélet 2010

2011-06-28 ● borravalo.hu

Az átgondolt arculattal és fajtaszerkezettel piacra törő pince alap házasítása egy nehéz évből. ?Küvé-élet?, vagy ?küvé lett? az 50% szürkebarát, 40% chardonnay és 10% tramini?

Illata szürkebarátosan medvecukros, aztán törkölyös-ánizsosba hajló alkoholtúlzást mutat. A háttérben kedves fodormenta, pici mineralitás és kamillavirág. Szép lenne, de az alkohol nagyon adja az ívet sajnos.

A korty savvezérelt, az alkohol itt is tol egy picit, de nem durva az illat után. Közepesen testes bor, aromáit illetően a savak miatt főleg citrusfélékre, zöld gyümölcsökre asszociálok, néha szinte pezsgős karakterű. A honlapon ez áll: ?Markáns, merész vezetésű, enyhén rusztikus ízek, fénylő, villanó, enyhén vágó savpályán vezetve. Fajtaösszetétele szerint a  2010-s pincelenyomat.? Ezzel nem is vitatkoznék. Három csillag.

Címkék: 2010, 3 csillag, Balaton, chardonnay, Küvélet, orbán, orbán gergely, Pinot Gris, Szürkebarát, Tramini

← Ilyen volt a Vinexpo 2011 Sacha Lichine La Poule Blanche 2010 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!