• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Országos Laposa Pezsgő premier hétvége június 20-21-én!

2020-06-17 ● Kodela Mia

Pár éve a Laposa család megálmodta, hogy egyszer majd elkészítik saját, badacsonyi pezsgőjüket. Telt az idő, épült a Hableány, az új birtokközpontban pedig egy pezsgő üzem is helyet kapott. 

A birtok borásza, Laposa Zsófi fáradhatatlanul járt a Prosecco borvidékre, kóstolt, majd indult a kísérletezés. A prosecco készítésben és a metodo martinotti eljárás elsajátításában Luca Antiga, számos olasz Prosecco pince tanácsadója nyújtott segítséget.

Első körben 2 pezsgő készült, egy furmint és egy szürkebarát alapú, melyek premierje június 20-21-én lesz!

? A Laposa Birtokon brunchal, közös pezsgőbontással, üzemlátogatásokkal, a frissTeraszon pezsgő pop party-val, a Hableányban külön erre a hétvégére megalkotott menüvel készülnek.

? Ezen a hétvégén és a következő hónapban országszerte számos kiemelt étteremben lehet majd poharazva kóstolni a Laposa Pezsgőket, ezeknek listája a sajtóanyag végén található. Ezekben az éttermekben 1 hónapig, június 20-július 20-ig poharazva kóstolhatók a Laposa pezsgők.

LAPOSA PEZSGŐ BRUT ? Furmint alapú pezsgő
?A Furmint egy igazi felfedeze?s. A nagyon kellemes ce?drus e?s anana?sz illat uta?n e?rkezik egy kis so?ssa?g, ami a savakkal kiege?szu?lve elega?nssa? e?s hata?rozotta? teszi a pezsgo?t. Mindig kell me?g egy poha?rral!? ? Luca Antiga

LAPOSA PEZSGŐ EXTRA DRY ? Szürkebarát alapú pezsgő
?A Szu?rkebara?t la?gy e?s elega?ns. Az illatok fehe?rvira?gokra emle?keztetnek, a zamat pedig tagadhatatlanul badacsonyi. Mindke?t pezsgo? bubore?kjai nagyon kellemesek e?s finomak, de a poha?rban is csoda?san mutatnak.? ? Luca Antiga.

LaposaPezsgo?_Orsza?gos_Cover

?A tarta?lyos erjeszte?su? pezsgo?ke?szi?te?s igazi me?rno?ki kihi?va?s e?s nem egyszeru? feladat. Sza?momra az alkota?s e?s a precizita?s tala?lkoza?sa. Re?gen voltam ennyire izgatott a pince?ben, mint az idei e?vben ? persze ennek az u?j bora?szati u?zem is az egyik oka. Na?lunk az ege?sz csala?d rajong a pezsgo?ke?rt. A pezsgo?ke?szi?te?s sza?momra olyan feladatot jelentett, amely motiva?lt, hogy u?j dolgokat ismerjek meg e?s fejlo?djek. Minden perce?t e?lveztem e?s szi?vtam magamba a tuda?st. 6 pince?szetne?l voltam gyakornok Prosecco re?gio?ban e?s to?bbszo?r maga?nu?ton is ja?rtam arra, hiszen csoda?latos vide?k. Szaktana?csado?nkkal, Luca-val nagyon jo? egyu?tt dolgozni. Ha?la?s vagyok neki, hogy megvitathatom vele a szakmai ke?rde?seket, hiszen a prosecco ke?szi?te?s ko?zpontja?ban e?l e?s dolgozik.” – idézi fel az elmúlt időszakot Laposa Zsófi.

?Egy ko?zo?s ismero?so?n keresztu?l jutottam el Badacsonyba, de akkor ma?r sokat hallottam erro?l az izgalmas bora?szatro?l, ami az olasz szakemberek szerint is kiva?lo? fehe?rborokat ke?szi?t. Egy olyan szenvede?lyes kolle?ga?val pedig, mint Zso?fi, nagyon e?lvezetes a ko?zo?s munka. Karakteres pezsgo?k szu?lettek, telt i?zvila?gu?ak e?s elega?nsak, sze?p savszerkezettel. Nagyon o?sszetettek, igazi felfedeze?s mindke?t te?tel. Nem akartuk a proseccot lema?solni, a ce?l az volt, hogy a ko?zo?s szakmai munka sora?n ku?lo?nleges magyar pezsgo?k szu?lessenek, olyanok, amik beleillenek a Laposa Birtok sti?lusa?ba.? – mondja a Laposa Birtok tanácsadója, Luca Antiga a közös munkáról.

A PREMIER HÉTVÉGE PROGRAMJAI A LAPOSA GASZTROBIRTOKON 2020. június 20-21.

? LAPOSA BIRTOK terasz: AZ ELSŐ PEZSGŐ felbontása!!! (limitált résztvevő szám)
Június 20. szombat 10:00: Pezsgős Brunch és premier Laposa Zsófival és Bencével a birtok teraszán.

? HABLEÁNY Június 20-21. ? 3 fogásosdegusztáció (ebéd/vacsora), a pezsgőhöz komponálva: 3 fogás + két pohár pezsgő és egy pohár Zeus a desszerthez

Június 20. 17:00 és 19:00 Üzemlátogatás: Hogyan készül a Laposa pezsgő? ? Idegenvezetés és kóstoló Laposa Zsófival. A 17 órai üzemlátogatásunk betelt, a 19 óraira vannak még szabad helyek!

? FRISS TERASZ ? Június 20. délutáni matiné és PezsgőPopParty a frissTeraszon (16:00-22:00)

A LAPOSA PEZSGŐ ORSZÁGOS PREMIER RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEI ÉS BORBÁRJAI:

Budapesten:
DiVino
MazelTov
Jardinette
Alessio Café and Restaurant
Pannonia Gasztrohajó
Búsuló Juhász
Két Szerecsen Bisztró és Kávéház
InterContinental Budapest
Haris Park
Kóstolom Borbár

Vidéken:
Laposa Gasztrobirtok: Laposa Birtok terasz, Hableány, frissTerasz, Szőlőhegy Bisztró
SVÉTasztal
Erhardt Étterem (Sopron)
Lamaréda Étterem (Győr)
Gusto13 (Veszprém)
Rosinante Fogadó és Étterem (Szigetmonostor)
PalKonyha Panzió, Speiz (Palkonya)
67 Sigma Étterem (Székesfehérvár)
Zip’sBrewhouse (Miskolc)
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Platán (Tata)
Jankovich (Rácalmás)
Kistücsök (Balatonszemes)
MalaGarden (Siófok)
Mi A Kő (Köveskál)
Aura Hotel (Balatonfüred)
BL YachtClub (Balatonlelle)
Tölgyes Kúria (Rizapuszta / Badacsony)
Pláne Badacsony borterasz (Badacsonytomaj)
Vánkos (Badacsonyörs)
Kikötő Étterem (Szigliget)
Halászkert (Balatonfüred)
Konyha-Kert Bisztró és Bár (Balatonszepezd)
Villa Delikát (Balatonfüred)

Címkék: Badacsony, Laposa, Laposa Borbirtok, laposa pezsgő, pezsgő

← Új honlap mutatja be az egri borokat A bor, amit a löszről neveztek el →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista
Loading
00:00 / 38:04
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

  • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Feb 25, 2025 • 42:32

    „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

Facebook közösség

Instagram

Error: No data found, Try connecting an account first and make sure you have posts on your account.

Error: Error validating access token: Session has expired on Friday, 16-May-25 02:04:27 PDT. The current time is Sunday, 18-May-25 06:22:46 PDT.

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!