• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Országos Laposa Pezsgő premier hétvége június 20-21-én!

2020-06-17 ● Kodela Mia

Pár éve a Laposa család megálmodta, hogy egyszer majd elkészítik saját, badacsonyi pezsgőjüket. Telt az idő, épült a Hableány, az új birtokközpontban pedig egy pezsgő üzem is helyet kapott. 

A birtok borásza, Laposa Zsófi fáradhatatlanul járt a Prosecco borvidékre, kóstolt, majd indult a kísérletezés. A prosecco készítésben és a metodo martinotti eljárás elsajátításában Luca Antiga, számos olasz Prosecco pince tanácsadója nyújtott segítséget.

Első körben 2 pezsgő készült, egy furmint és egy szürkebarát alapú, melyek premierje június 20-21-én lesz!

? A Laposa Birtokon brunchal, közös pezsgőbontással, üzemlátogatásokkal, a frissTeraszon pezsgő pop party-val, a Hableányban külön erre a hétvégére megalkotott menüvel készülnek.

? Ezen a hétvégén és a következő hónapban országszerte számos kiemelt étteremben lehet majd poharazva kóstolni a Laposa Pezsgőket, ezeknek listája a sajtóanyag végén található. Ezekben az éttermekben 1 hónapig, június 20-július 20-ig poharazva kóstolhatók a Laposa pezsgők.

LAPOSA PEZSGŐ BRUT ? Furmint alapú pezsgő
?A Furmint egy igazi felfedeze?s. A nagyon kellemes ce?drus e?s anana?sz illat uta?n e?rkezik egy kis so?ssa?g, ami a savakkal kiege?szu?lve elega?nssa? e?s hata?rozotta? teszi a pezsgo?t. Mindig kell me?g egy poha?rral!? ? Luca Antiga

LAPOSA PEZSGŐ EXTRA DRY ? Szürkebarát alapú pezsgő
?A Szu?rkebara?t la?gy e?s elega?ns. Az illatok fehe?rvira?gokra emle?keztetnek, a zamat pedig tagadhatatlanul badacsonyi. Mindke?t pezsgo? bubore?kjai nagyon kellemesek e?s finomak, de a poha?rban is csoda?san mutatnak.? ? Luca Antiga.

LaposaPezsgo?_Orsza?gos_Cover

?A tarta?lyos erjeszte?su? pezsgo?ke?szi?te?s igazi me?rno?ki kihi?va?s e?s nem egyszeru? feladat. Sza?momra az alkota?s e?s a precizita?s tala?lkoza?sa. Re?gen voltam ennyire izgatott a pince?ben, mint az idei e?vben ? persze ennek az u?j bora?szati u?zem is az egyik oka. Na?lunk az ege?sz csala?d rajong a pezsgo?ke?rt. A pezsgo?ke?szi?te?s sza?momra olyan feladatot jelentett, amely motiva?lt, hogy u?j dolgokat ismerjek meg e?s fejlo?djek. Minden perce?t e?lveztem e?s szi?vtam magamba a tuda?st. 6 pince?szetne?l voltam gyakornok Prosecco re?gio?ban e?s to?bbszo?r maga?nu?ton is ja?rtam arra, hiszen csoda?latos vide?k. Szaktana?csado?nkkal, Luca-val nagyon jo? egyu?tt dolgozni. Ha?la?s vagyok neki, hogy megvitathatom vele a szakmai ke?rde?seket, hiszen a prosecco ke?szi?te?s ko?zpontja?ban e?l e?s dolgozik.” – idézi fel az elmúlt időszakot Laposa Zsófi.

?Egy ko?zo?s ismero?so?n keresztu?l jutottam el Badacsonyba, de akkor ma?r sokat hallottam erro?l az izgalmas bora?szatro?l, ami az olasz szakemberek szerint is kiva?lo? fehe?rborokat ke?szi?t. Egy olyan szenvede?lyes kolle?ga?val pedig, mint Zso?fi, nagyon e?lvezetes a ko?zo?s munka. Karakteres pezsgo?k szu?lettek, telt i?zvila?gu?ak e?s elega?nsak, sze?p savszerkezettel. Nagyon o?sszetettek, igazi felfedeze?s mindke?t te?tel. Nem akartuk a proseccot lema?solni, a ce?l az volt, hogy a ko?zo?s szakmai munka sora?n ku?lo?nleges magyar pezsgo?k szu?lessenek, olyanok, amik beleillenek a Laposa Birtok sti?lusa?ba.? – mondja a Laposa Birtok tanácsadója, Luca Antiga a közös munkáról.

A PREMIER HÉTVÉGE PROGRAMJAI A LAPOSA GASZTROBIRTOKON 2020. június 20-21.

? LAPOSA BIRTOK terasz: AZ ELSŐ PEZSGŐ felbontása!!! (limitált résztvevő szám)
Június 20. szombat 10:00: Pezsgős Brunch és premier Laposa Zsófival és Bencével a birtok teraszán.

? HABLEÁNY Június 20-21. ? 3 fogásosdegusztáció (ebéd/vacsora), a pezsgőhöz komponálva: 3 fogás + két pohár pezsgő és egy pohár Zeus a desszerthez

Június 20. 17:00 és 19:00 Üzemlátogatás: Hogyan készül a Laposa pezsgő? ? Idegenvezetés és kóstoló Laposa Zsófival. A 17 órai üzemlátogatásunk betelt, a 19 óraira vannak még szabad helyek!

? FRISS TERASZ ? Június 20. délutáni matiné és PezsgőPopParty a frissTeraszon (16:00-22:00)

A LAPOSA PEZSGŐ ORSZÁGOS PREMIER RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEI ÉS BORBÁRJAI:

Budapesten:
DiVino
MazelTov
Jardinette
Alessio Café and Restaurant
Pannonia Gasztrohajó
Búsuló Juhász
Két Szerecsen Bisztró és Kávéház
InterContinental Budapest
Haris Park
Kóstolom Borbár

Vidéken:
Laposa Gasztrobirtok: Laposa Birtok terasz, Hableány, frissTerasz, Szőlőhegy Bisztró
SVÉTasztal
Erhardt Étterem (Sopron)
Lamaréda Étterem (Győr)
Gusto13 (Veszprém)
Rosinante Fogadó és Étterem (Szigetmonostor)
PalKonyha Panzió, Speiz (Palkonya)
67 Sigma Étterem (Székesfehérvár)
Zip’sBrewhouse (Miskolc)
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Platán (Tata)
Jankovich (Rácalmás)
Kistücsök (Balatonszemes)
MalaGarden (Siófok)
Mi A Kő (Köveskál)
Aura Hotel (Balatonfüred)
BL YachtClub (Balatonlelle)
Tölgyes Kúria (Rizapuszta / Badacsony)
Pláne Badacsony borterasz (Badacsonytomaj)
Vánkos (Badacsonyörs)
Kikötő Étterem (Szigliget)
Halászkert (Balatonfüred)
Konyha-Kert Bisztró és Bár (Balatonszepezd)
Villa Delikát (Balatonfüred)

Címkék: Badacsony, Laposa, Laposa Borbirtok, laposa pezsgő, pezsgő

← Új honlap mutatja be az egri borokat A bor, amit a löszről neveztek el →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Mit adott nekünk Gundel Károly?
Loading
00:00 / 32:13
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!