Stirlitz már hazafelé tart kiküldetéséről, amelynek kapcsán beszivárgott (200 dolcsiért) a neves szaklap kóstolójára. Az egészről bővebben itt, és itt, mi pedig közzé tesszük beszámolóját, miután lediktálta azt a titkárságon. Addig is, ígértük, utánanézünk, a Disznókő milyen tétellel kényeztette a chicagói Regency Hyattbe ellátogató borkedvelőket.
Nos, ahogy a pincészettől megtudtuk, Magyarországot a Disznókő ötputtonyos, 2000 aszúja képviselte a megaexkluzív borderbin. Király Enikő, a Disznókő marketingese azt mondta, nem volt egyszerű bekerülni. Először is készíteni kell egy olyan bort, ami legalább 95 pontot kap a Wine Spectator tesztjén. Ez a Disznókőnek tavaly sikerült. Mármint megkapni a 95 pont fölötti értékelést. Ezt követően ölbe tett kézzel kell ülni egy darabig, amíg meg nem érkezik a meghívó. Onnantól lehet örülni. Ez a pillanat tavaly októberben következett be a Disznókőnél: összesen 3×18 palackot rendeltek tőlük, minden helyszínen ennyit nyitottal ki.
A kétezres év a nagyon kanyargós (németül kurve) jó évjáratok közül való, meleg, hosszú nyárral-ősszel, különösen szép aszúkkal. Ezek egyik legjobbja a 2000-es ötputtonyos disznókavics, ami évről-évre szebb, és még nincs is a csúcson szerintünk. Dr. Nemtudomka a következőt átallotta mondani róla: „virágos-fűszeres illatát a szép hordó karamellje színezi, szép savtérképe van, igen harmonikus, nagy bor lesz szerintem kábé jövőre.”
Stirlitz a központban jövő kedden adja le beszámolóját, utána lehet számítani a teljes hírszerzési anyagra.
Kántorbandi
Korábban: