• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Stirlitz jelenti a Hyattből

2007-05-09 ● Kántor Endre

A Borravaló.hu kiküldött ügynöke, Stirlitz részt vesz egy exkluzív borkóstolón a chicagói Regency Hyatt hotelben. A beépített ügynök megnyalja szája szélét, az órájára néz, és jelent.

Strirlitz a bázisnak: az előző postban emlitett borászatokat (a bordeaux-i premier grand cru-k kivételével) nem fogjuk kóstolni, mert túlságosan tömegborászatok stop. Sajnos a Disznókőre sem lesz időnk, mivel az egész kóstoló 3 órás, igy a prioritásokat kell megtalálnunk stop. Gyakorlatilag 95 pontosnál gyengébb borra nem érdemes „időt fecsérelni” stop.

A tematikánk a következő: 5 Bordeaux premier cruk, Pichon-Longueville, Cos d’Esturnel, Lynch-Bages, Palmer, Smith-Haut Lafitte, Angelus, Ornellaia, Sassicaia, Luce, Ca’ Marcanda, Casanova di Neri, Aldo Conterno, Pio Cesare, La Spinetta, Alion, Emilio Moro, Chapoutier, Jaboulet (de csak ha Hermitage-uk van), Joseph Phelps stop.

Ha ezek megvannak, néhány jó argentín malbecet, pl. Zapata, vagy ausztrál shirazt, pl. Barossa még meg lehet csinálni stop. Szárnysegédemmel megpróbáljuk ezt a szép feladatot teljesíteni, bőszen jegyzetelünk majd stop. Még 5 óra a kezdő nyelésig, izlelőbimbóink pihentetve, előkészitve stop. Üzenet vége stop.

Bázis Stirlitznek: várjuk a jegyzeteket stop! Jó munkát stop!

Korábban:

A tavasz 200 pillanata

Címkék: Chicago, Wine Spectator

← A tavasz 200 pillanata Ötputtonyos Chicagóban →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!