• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Parés Baltá Hisenda Miret 2009

2012-06-06 ● borravalo.hu

Fura nevű pincészet fura nevű bora. Baltaarcú borászt vizionálok, meg egy Grizelda nevű feleséget, aki egy kürettel integet. De ne szaladjunk ilyen messze.

Durván organikus penedési birtokról van szó. A design megsüvegelendő: egyszerű és figyelemfelkeltő. Az illata először fiatal kékfrankosra emlékeztet. Aztán syrah-ra. Aztán megint konyhai fűszerek és megint friss gyümölcsök, bio-illat és bors, fehérbors, feketebors, babérlevél, föld.

Fúú. Komplex, izgalmas, szagolgatni való anyag. A korty jó szerkezetű, mindenből sok van benne, de egyik sem tolakszik, harmonikus. Sav és tannin, nagy test, szájpadlásra is feljátszó, férfias aromatika, a jegyek az illattal azonosak. Hosszú és hasonlóan izgalmas lecsengés, harmónia. Tuti bor.

Tisztán garnacha (grenache). Egyelőre itthon nem kapható, de remélem, hogy a WineAge fogja importálni, mert 9600 Ft-os ára mellé is odatennék az ötből legalább négy csillagot, akár négy és felet, mert egy izgalmas, közhelyektől mentes, nagy bor.

Címkék: 2009, 4.5 csillag, garnacha, Hisenda Miret, Parés Baltá, penedes, spanyol, spanyolország

← Apákról fiúkra Varaschin Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!