• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Patricius Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007

2011-05-24 ● Kántor Endre

A Nyitányon nyílt alkalom (muhaha) végigcsócsálni mindazon aszút, melyet a röneszánsz tagjai olyannak találtak 2007-ből, hogy érdemes. Ez nagyon tetszett.

A Tokaj Nyitányon két előadás/mesterkurzus volt, ezek közül az egyik a hagyományosan és az egész esemény céljaként megrendezett évjárat bemutató volt. 2007 fura év volt, ez már tudjuk. A végigcsócsált aszúk alapján azt kell gondolnom, hogy a) a hetesek még nagyon nincsenek készen, érdemes lesz várni velük b) nem az én évjáratom volt, kétségtelen, hogy de gustibus non est, mégis eufemizmusnak érzem ? így idejekorán prejudikálva ?, ha olyan kifejezéseket hallok, hogy ?bársonyos? vagy ?elegáns? aszúk jöttek hétből. Mondjuk ki, nekem 50%-ban semmi extra érzésem volt ? de, még egyszer: szerintem túl korai ítélni.

Viszont, volt pár palack, melyek virítottak a többiek között. Ilyen volt például a Patricius is, mélyebb, aranyba hajló sárgával, rengeteg gyümölccsel és finom fűszerekkel (édesfűszerek és lehelet vanília). Ezen gyümölcsök egy része friss mézes citrusos, mások aszaltak, vagy szárítottak pl. aszalt barack, kandírozott ananász és mangó. Szájban is komplex, lecsengése rendkívül hosszú, szép rétegzett bor ez. Az analitikai fetisisztáknak: 202 g/l cukker, 12% alkohol, 8 g/l sav. 4,5 csillag.

Címkék: 2007, 4.5 csillag, 6 puttonyos, aszú, Patricius, Tokaj, tokaj nyitány, tokaji

← Élmények a Pincefesztről Történelmi tokajik tesztje →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!