• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Polgár-Mátyásfalvi Réka Cuvée 2009

2013-06-12 ● Kántor Endre

Egyeseket talán elriasztana a félszáraz felirat, ők nem kapnak a jóból. Nem a tipikus száraz, erőteljes savgerincre és ásványokra építő somlói bor, de ez nem hátránya.

A maradék cukor igen jól is áll neki, inkább a száraz felé hajlik az ízérzet. Kell is neki ennyi cukor, hogy ellensúlyozza a 14%-os alkoholt, amelyben segít neki a nagyobb test, és az érezhető tannin jelenlét is.

Ambrózia ? jut eszünkbe. És valóban, komoly, szájban igen hosszú, dzsúzos bor van a pohárban, melyben intenzíven érezhető a szegfűszeg, körte- és birsalmabefőtt, ásványosság és gyógyfüvek. Harapdálni kell, közben rétegesen bontakoznak ki a felsoroltak. Kell ennél több? Ennyiért pedig pláne nem: 2500 Ft körüli áron ez a bor simán 3,5 csillag.

Somló Giude

Címkék: 2009, 3.5 csillag, Polgár-Mátyásfalvi, Réka Cuvée, Somló

← Mészáros Kadarka Prémium 2011 Laposa Somlói Juhfark 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!