• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Programajánló ? nem lesz unalmas hétvége

2009-10-09 ● borravalo.hu

Van mit tenni ezen a hétvégén is, és érdemes is, a programokat tekintve. Meg azt, hogy olyan kegyes hozzánk az időjárás, legalábbis még péntek estig, hogy kvázi nyáriasan tölthetjük még ezt a pár napot, hogy aztán jövő héten hóviharos utcákról meneküljünk a meleg munkahelyekre. Programajánló.

Rövid ital, hosszú kolbász

A várnegyedben már hagyományossá vált az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Pálinka- és Kolbászfesztivál, ahol idén is forró lesz a hangulat. Elég, ha a pálinkaszökőkútra, vagy a kolbászkülönlegességekre gondolunk. Hogy az előbbi pontosan mit fed, azt meg kell nézni, az utóbbi azért vannak tippjeink. A kiállítók és zenészek között is felleltünk kedvenceket, elég ha Márton és lányait, a Panyolai Szilvóriumot, vagy a Zsindelyest említjük ? talpalávaló is lesz bőven, hála Szalonnának, a Zubolynak, a CimbaliBandnek, a Suhancosnak, vagy a Vodkunak. Belépő 1900 forint, ebből 500 forint leiható, plusz jár egy pálinkás pohár.

Kiállítók és további programok itt.

Hetedhét pásztortüzek

Úgy tűnik, a Bor, Mámor, Bénye rendezvényen kiderült: nem elég Erdőbényére egyszer egy évben elmenni, így gondolják a szervezők mindenképpen,de vélhetően a látogatók is, akik megszállták a települést nyáron. Most meg lehet szállni ősszel is, mert a szervezők álma az, hogy hétvégente emberek sétálnak pincéről pincére Bényén, egy üveg borral és helyi harapnivalóval a kezükben. A Bor, Mámor, Bénye tehát egy hagyomány születése volt, remélhetően szép és nagy múltú hagyományt sikerült elkezdeni. Nyitott pincék, kézművesek, programok, buszjárat Budapest és Erdőbénye között.

Programok és szállások itt.

Őszünnep a Kislaki Borkertben

Aki olvasta balatoni bortesztünket, tudja, hogy Légli Géza és Tamás Ervin nem csak igen jó kézműves borokat készítenek, de egy asztalnál hasonlóan jó hangulatot csiholnak. Ehhez hozzá kell tenni még Csapody Balázs és a Kistücsök étterem finom falatjait, és kész a kislaki őszünnep. Illetve csak félig kész, családdal Balatonboglárra érkezőknek olyan program is van a tarsolyban, hogy nehéz rá mit mondani: Tőklámpás Fesztivál is lesz ugyanis. A magyar néphagyományokat népszerűsítő fesztiválon sor kerül a Tökéletes tökételek sütő-főző versenyre, de lesz töklámpás-készítés, kézműves játszóház, kisvonatozás, íjászat, táncház is. Milyen lehet egy világító tökmobil?

Őszünnep program.

Töklámpás program.

Borrünnep Berényben

A Jászságban sem lesz unalmas a hétvége, Jászberényben is egész hétvégés boros-zenés-kajás ünnep lesz, méghozzá hatodik alkalommal. Utcai forgatag, focimeccs, szüreti vígasság, cigányzene, és persze a borászok, pl. Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Polgár Pince, Ráspi Pince, Simon Pincészet, Törley Pezsgőpince, és még sokan mások. Ami viszont kihagyhatatlannak tűnik, persze elegendő védőital elfogyasztása után, az a díszvendég, Götz Mária Ildikó Magyarország I. Borkirálynője (A borkirálynők királynője ÉS marketingmenedzser) performansza.

Részletes program

Korábban:

Törpék, bortányok, toszkánok

Balatoni terroir és kézműves borok

Bor, mámor, Golden Valley

Az életelixír nyomában

Terroir-gasztronómia

Címkék: Balatonboglár, Béres, Erdőbénye, jászberény, Kistücsök, Légli Géza, polgár, programajánló, Ráspi, Simon, tamás ervin, Tokaj, töklámpás, Törley

← Törpék, bortányok, toszkánok Misebor helyett →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!
Loading
00:00 / 43:16
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!