• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Ritkaságok kalapács alatt

2011-09-26 ● Kántor Endre

Hagyományteremtő jótékonysági borárverést tart a KézenFogva Alapítvány, a bevétel teljes egészét pedig munkahelyteremtő programok támogatására fordítják. A borokat egy magángyűjtő ajánlotta fel, akadnak ritkaságok szép számmal.

A jótékonysági borárverés 2011. szeptember 30-án lesz a Vogue Rendezvény és Étteremhajón (1137 Budapest, Újpesti Alsó rakpart 1.) 17 órai kezdettel. A licitekből érkező pénz teljes egészét a KézenFogva Alapítvány munkahelyteremtő programjának támogatására fordítja. Az árverés létrejöttét Petz András, az Anglofon Stúdió tulajdonosa tette lehetővé azzal, hogy a Stúdió 10. születésnapja alkalmából 145 palack bort ajánlott fel a KézenFogva Alapítvány javára.

A katalógust böngészve azonnal kiderül, hogy Petz úr érdeklődési köre elsősorban a déli borvidékekre terjed ki, biztos kézzel válogatott össze értékálló, izgalmas borokat, melyek közül sokra azért is kíváncsiak lennénk, hogy megnézzük: milyen szépen öregszik mondjuk egy 2000-es Gere Kopár vagy Tiffán Carissimae. De van 97-es, 98-as és 99-es Vylyan Duennium is, egy jó vertikálisra, vagy Dúzsitól 97-es Szegzárdi Cuvée és 2003-as Óvörös Cuvée, ahogy Takler Primariusból is van ugyanezen évjárat.

A teljes katalógus itt érhető el, az árverés szabályzata és menete pedig itt olvasható.

Aki részt szeretne venni az árverésen, annak jelentkezését a KézenFogva Alapítvány ezen az emailcímen várja.

A borok jók, a cél jó, reméljük minél több érdeklődő lesz!

Címkék: árverés, borárverés, duennium, Duzsi, gere attila, jótékonyság, Kopár, licit, primarius, Takler, Vylyan

← Válasszunk fiatal borászt! Tűzes bor és pusztító sör →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!