• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Rizmajer Sörház a Nagykörúton

2017-02-10 ● Kodela Mia

Többszörösen díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják a vendégeket a Rizmajer Sörházban, a József körúton.

?Egy valamiben biztos voltam: hogyha egyszer sörözőt nyitok a Belvárosban, az biztosan nem egy mellékutcában lesz? ? mondta Rizmajer József. Az 1994-ben, Csepelen alapított Rizmajer Sörfőzde tulajdonosa igazán nagyban gondolkodott, hiszen a 350 négyzetméteres, új vendéglátóhely és mintabolt zártkörű rendezvényekre is alkalmas pincével, csendes kóstolgatásra kialakított földszinttel és a vendégek számára saját sörcsappal felszerelt emelettel várja a látogatókat. A teljes Rizmajer sör szortiment mellé pedig friss grillsajt, hamburger, kenyérlángos és bécsi szelet készül.

SAMSUNG CSC

?Az volt a célunk, hogy ha valaki eljön, a lehető legjobb minőségben tudja megkóstolni a söreinket? ? foglalta össze a koncepciót a tulajdonos. Az épület eredeti téglafalai, a körúti villamos ihlette vasalatok és a helység tengelyét adó hatalmas fém csigalépcső egyszerre tiszteleg az épület eredeti hangulata és az egyszerű vonalvezetésű építészeti megoldások előtt. Emellett a hely büszkesége a Magyarországon párját ritkító sörcsap rendszer, amelynek lelke a pult alatti pincében található hűtőház. Onnan jut el a sör a csapokba, egy igazi sörfőzde bonyolult rendszeréhez hasonló módon, annak érdekében, hogy a poharakba a lehető legfrissebb italok kerüljenek.

SAMSUNG CSC

A sörházban a főzde hat állandó söre mindig kóstolható. Aki a kellemesen könnyed lagert kedveli, annak a Rizmajer Világos, a különlegességekre nyitott fogyasztóknak a Mézes-Narancsos Gyömbér, az egzotikumokra vágyóknak a Cortez kukoricasör, a testesebb italokat kedvelő vendégeknek a hat féle malátával készülő Cingulus fekete porter, azoknak pedig, akik a gyümölcsös söröket szeretik, az egy kis csavarral megalkotott, Konyakos-Meggyest ajánlja a tulajdonos. Mindezek mellett pedig rendre előkerül majd néhány különlegesség. A megnyitó hetében például csapon lesz a cseresznyefán füstölt malátával készülő 424 Füstös Porter, a Popcorn dupla IPA és a Hopfanatic Sörfőzdéből ismert Kiss Tamás NoHopLimitjének ?Sicilian Edition? verziója, amelynek lehengerlő gyümölcsösségét a hozzá adott narancshéj fokozza.

A söröző a Rizmajer Sörfőzde mintaboltjaként is működik, így nyitvatartási időben, 11 és 02 óra között bárki betérhet néhány üveg sörért is, amelyekhez ?sörfőzdei áron? juthat hozzá.

Az utóbbi időszakban a VIII. kerület felkerült Budapest sörös térképére, hiszen sorra nyílnak a jobbnál jobb, kisüzemi söröket árusító pubok a környéke. ?Bízom benne, hogy néhány év múlva, hogyha valaki jó sört szeretne inni Budapesten, habozás nélkül erre a környékre jön majd? ? mondta Rizmajer József.

Címkék: kézműves sör, Rizmajer, Rizmajer Sörház, sör

← A KLM járatán már csapolt sört is lehet kapni 25 éves a Stari Sör →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon
Loading
00:00 / 39:18
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!