• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Sassicaia 2000

2011-01-31 ● borravalo.hu

Nehogymá? szó érje a ház elejét, hogy borblog létünkre még egy nyomoronc Sassicaia kóstolójegyzetre se telik. Ehun e a Toszkán csoda.

85% CabSav, 15% CabFranc, történik mindez Toszkánában, Bolgheri faluban, a San Guido birtokon. Az elnevezés helyi dialektusban köves mezőt jelent. A szupertoszkán jelenségről meg már írtunk, jöjjön a kóstolás.

A szín gránátszélű rubin, sötét, de áttetsző maggal. lefolyó könnyek a pohár falán mutatkoznak, de nem túl erősen. Az illat levendulával indít, aztán nyitnak a gyümölcsök, főképp cseresznye, meggy, és szeder. Aztán bőrös, de nem kellemetlen befejezés. A bor száraz, a sav közepesnél egy kicsit magasabb, nagyon friss érzetet kelt, erősíti a gyümölcsös jelleget. A tannin érett és szépen lekerekedett az évek során, sok van belőle, viszont ez egyáltalán nem zavaró módon mutatkozik meg. Közepesnél egy kicsit nehezebb, a korty telt, nagyon gazdag. Izgalmas, hosszú lecsengés, tele gyümölccsel. Az alkohol eleinte kicsit meleg, de tekintve, hogy nem ez zárja a Sassicaiát, elfogadható a 13,5%.

Izgalmas, jó bor, befektetésnek sem utolsó, azt gondolom, mindenféle sznob arcoskodás nélkül megítélhető az öt csillag. (Meg egy a címkén, az annyi, mint hat?)

[Kraft bemelegítésnek szánta ezt a borleírást, mert vasárnaptól pár napig Toszkánában eszi a fene, rendszeresen beszámol majd a helyzetről, borokról, első írása itt ? a szerk.]

Címkék: 5 csillag, bolgheri, cabernet franc, cabernet sauvignon, Sassicaia, szupertoszkán, Toscana, toszkán

← Firenze orrgyilkos szemmel Thumbs up for Vylyan 9+9 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!