• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Schieber Cabernet Franc Selection 2011

2014-10-16 ● Kántor Endre

Aki kíváncsi arra, milyen is lehet egy lendületes szekszárdi franc, de még nem volt alkalma megkóstolni, most fusson és vegyen egy 2011-es Schieber Cabernet Franc Selectiont, higgye el, megéri.

A Nemzeti Borkiválósági program az Auchanba költözött. Ez az első érdemleges hír ezzel az egész hóbelevanccal kapcsolatban. Most végre, komolyan elérhető áron és igazán elérhetően kapható sok jó bor, sokan közülük fél áron, vagy még annál is nagyobb diszkonttal. Az egészen felbuzdulva be is robogtam az első utamba eső madaras teszkóba, és azonnal kiszúrtam a szekszárdi pince 2011-es franc Baranya-völgyi dűlő szelekcióját. Mert 999 Ft-ot kóstál, mikor még a pincénél is 2000 Ft lenne. Azért ez már döfi.

A bor sűrű, mély bíbor, gránát éllel. Fűszeres tónusú illatában menta, paprika, csoki és édesfűszerek váltják a lédús fekete cseresznyés, meggyes jegyeket. Aztán hordóhatás is felfedezhető. Zamatában ánizsos, érett cseresznyés, enyhe kesernyével a végén. Ok, kicsit kilóg az alkohol, de nem zavaró. A tanninok sem simultak még teljesen be, de mindehhez akad sav is, úgyhogy szerintem még beugrik pár palack, amit pihentetek kicsit ? úgy egy-két évet (ha kibírom). Pont jól jön a borongós őszi napokra, ilyen ár mellett ez bizony legalább 4 csillag, de normál árán is 3,5 fölött van jelen állapotában.

Érdemes kicsit böngészni a pince honlapját is, szépen átgondolt, letisztult hagyományőrzést sugároz.

Címkék: 2011, 4 csillag, Baranya-völgy, cabernet franc, Schieber, Szekszárd

← Két etyeki pinot Barolo letámadás →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!