• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Schieszl Sauvignon Blanc 2014

2015-09-28 ● Kántor Endre

Ráncfelvarrás utáni designnal és friss, ropogós zamatos savblanc-al jelentkezett a budakalászi Schieszl 2014-es évjáratában. Palackba zárt nyár az esős őszi napokra is.

Schieszléket tán inkább vendéglátásukról ismerheti a fővárosi és környéki közeg, de egyrészt korábban már megénekeltem Cserszegi fűszeresüket, másrészt, aki a budakalászi sváb családi vendéglőbe egyszer kijut, az biztosan emlékezni fog boraikra is (a vadas marhapofa mellett.)

Schieszlék nemrég arculatot váltottak, ez a borcímkéken is látszik, visszafogott minimalista S-betű került a palackokra, beleértve a mustot és szörpöket is. Na de vissza a sauvignonhoz: a 2013-as évjárat olyan brutális lett, hogy hordóban kellett érlelni, abból egy nagytestű 15-ös alkohollal rendelkező cucc lett, fával, extrakttal, mindennel.

Schieszl Sauvignon Blanc 2014 - borravalo.hu

Na, a 2014-es ennek totális ellentéte, ahogy ezt a vidám zöld csavarzárral ellátott palack is előre hirdeti. Kibontva friss fehérhúsú gyümölcsök, alma, őszibarack, és némi virág érezhető. Kortyra is alapvetően ezek jönnek. Annyiban érezni, hogy köze van a 2013-ashoz, hogy nem az egres-frissen vágott fű vonal a jellemző ízben sem, hanem inkább az érett alma-körte, citrusok és trópusi gyümölcsök uralkodnak a virgonc savakon és közepesbe hajló testen. Az ára alapján sikerült egy újabb best buy-t alkotni, amit én ősszel is szívesen bontok majd meg. 4 csillag.

Címkék: 2014, 4 csillag, sauvignon blanc, Schieszl, slukk

← Szent Donát pincelátogatás és dűlőtúra Musigny 1924 ? fejbe ver →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!