Egy olaszrizling a Somló északi oldaláról, az Aszó-dűlőből. Vad savak, mégis légies, fiatalos arca a hegynek.
Szeptember közepi szüret, hatfeles sav, mindössze tizenegyes alkohol. Kis Tamás, a Somlói Vándor 2013-ban vásárolta a területet. Hitvallása szerint „minden nagyon egyszerűen, organikusan végzek” és „amit lehet saját magam csinálom”. Bronz csavarzár, szőlőszem-léghajó a címkén, letisztult design. Illatában sok nyári alma és persze a kövek. A korty laza szövésű, citrikus, a vártnál könnyebb, hígabb. Alma és almakompót köszön vissza a gyógyvizes felhangok mögül, határozott savakkal köszön el.
„Nagyon őszinte, nagyon feszes és precíz, tiszta somlóit szeretnék készíteni. Ennyi a nagy terv.” Azt hiszem ez a terv egy életre is elég, én szorítok. Én privát előjegyzésben vettem kvázi „lábról”, jelenleg Borárum oldalán 3500 Ft körül van, árérték aránya ezzel 3,5 csillag.