• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Szétverte a Kopárt a jég

2009-06-11 ● borravalo.hu

Óriási jégvihar tombolt Villányban, a borvidéken szinte minden ültetvényt megtépázott a vihar. Van olyan terület, ahol a termés közel fele megsemmisült, ilyen a Kopár is.

Szétverte a jégeső a villányi szőlőket. A borvidéken szinte minden ültetvényt megtépázott a vihar. Ugyan a szőlősgazdák többségének volt biztosítása, ez a fogyasztókat és a 2009-es felhozatalt vajmi kevéssé vigasztalja.

Kapronczai Balázs (Polgár Családi Pince) tájékoztatása szerint leginkább a villányi dűlők kaptak, a Kopár legalább 40%-ának annyi. Az Ördögárok kapott még sok jeget, ott is közel olyan súlyos a helyzet, mint a Kopáron. A Nagyharsányi terület nem szenvedett olyan súlyos károkat a tegnap esti viharban, a palkonyai területek azonban szintén kemény jeget kaptak.

Nem túlzottan jók  a kilátások, foglalta össze a helyzetet Kapronczai Balázs. Szekszárd eddig megúszta, mondta a Borműhely Pálos Mikije.

Ahogy az Időkép.hu oldalt elnézzük, ma meg Sopron kapott rendesen, olyan hurrikánok voltak, amiket eddig csak amerikai filmekben lehetett látni.

Tavaly július végén a jég a pannonhalmi szőlőültetvények felét tarolta le. A történelmi borvidéken jégverés több száz hektáron teljesen tönkre tette a termést. Számítások szerint ott több száz milliós volt a kár.

Címkék: jég, jégverés, károk, Kopár, Sopron, Szekszárd, vihar, Villány

← Sok magyar érem az egyik legrangosabb versenyen 500 literes kisfröccs →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!