• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Tavaszi Egri Borpiknik

2017-05-09 ● Kodela Mia

Most szombaton, május 13-án három egri pincészet, a St. Andrea Borászat, az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok és a Kovács Nimród Winery várja a látogatókat a Tavaszi Egri Borpiknik elnevezésű rendezvényen. 

IMG_2416

Napbor Ünnep a St. Andrea Borászatnál

Idén már harmadik alkalommal lesz Napbor Ünnep a pincészetnél, Egerszalókon, ahol egész napos zenei, gasztronómiai és kulturális programokkal várják a vendégeket. Óránként pincetúra, ?Borok és ízek találkozása?- Vajda Mihály sommelier interaktív kóstolója, St. Andrea Fehérbor Mesterkurzus ? Dr. Lőrincz György tolmácsolásában. A Macok Bisztró és a Senator-Ház ételkülönlegességeit, Sík Péter sajtmester sajtjait és Napbor-sütit is lehet majd kóstolni. Délután Henderson Dávid & Tóth Dávid, este Tóth Vera koncert lesz. A vendégek megtekinthetik Milodánovics Ágnes fotókiállítását, és Pintér Bea selyemfestő mesterrel elkészíthetik saját kreációjukat is. A névadó Napbor mellett érdemes a pincészet más, minél több tételét megkóstolni.

Facebook

IMG_2507

Battonage Majális a Kovács Nimród Pincészetnél

A Kovacs Nimrod Winerynél, Noszvajon a Nyilasmári dűlőben csodás kilátás mellett élvezheti mindenki ezt a tavaszi napot. A szőlősorok mellett piknik hangulatban, takarókon és kényelmesen átalakított hordókon ücsörögve meg lehet kóstolni a pincészet borait, a kiváló ételekről pedig a Nomád Hotel és Glamping fog gondoskodni. A fantasztikus panoráma már önmagában is elég programot nyújt, de azért a vendéglátók gondoskodnak arról, hogy minél színesebb napot töltsenek el náluk. Lehet kóstolni Kovács Nimród muzeális borait jótékonysági célból, az adományokból az Egri Farkas Ferenc Zeneiskolát támogatják, aminek a zenetanárai (Snidero Quartett) szabadtéri koncertet adnak 17 órától. Ha véletlenül lenne rebarbarás-túrótorta, na, azt semmiképpen ne hagyjátok ki, ahogyan a 2013-as Syrah-t se.

Facebook

IMG_2476

Borterasz és dűlőtúra az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok

Csutorás Ferenc, dr. Csernus Imre és Mészáros Péter alapították az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot, hogy megmentsék a régi érseki szőlőket. Azóta túl vannak az újratelepítésen és számos fejlesztésen is. Ezek egyike, a pincészet Borterasza is megnyílik szombaton, ahol szintén nem lehet panasz a kilátásra. A Nagy-Eged hegytől a szőlőkön keresztül a környező bükki és mátrai erdőket is megcsodálhatjuk. A pincészet a borok mellett, amelyből széles portfóliót kóstolhatnak a látogatók, kávéval és dűlőtúrával is készülnek.

Bortúrák:

1. túra: 11kor indul Egerből a Bitskey Aladár Uszodától
(Almagyar, KNW, St Andrea, Eger útvonalon át, 45 fővel)
2. túra: 11 órakor kezdődik a program a ST Andreánál, majd Almagyar, KNW és Eger az út vége.
(22 fős busz)
3. túra: 15 órakor indul Egerből
(Almagyar, KNW, St Andrea, Eger útvonalon át, 45 fővel).
4. túra: 15 órakor kezdődik a program a ST Andreánál, majd Almagyar, KNW és Eger az út vége.
(22 fős busz)

Facebook

Címkék: Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Eger, Egri borvidék, Kovács Nimród Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Tavaszi Egri Borpiknik

← Húsz éves a Kopar VI. Gere Jazz Fesztivál →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!