• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Tokaji borárverés: milliókért keltek el a borok

2015-04-28 ● Kodela Mia

A Tokaji Borlovagrend által szervezett harmadik Nagy Tokaji Borárverés milliókat hozott, és az eddigiekhez képest rekord áron keltek el a tételek, összesen 30 210 000 forintért.

A borok háromnegyede talált vevőre, nagyrészük most is külföldre kerül a palackozást követően, de voltak visszatérő és új hazai licitálók is szép számmal. A legnépszerűbb tételek jóval a kikiáltási ár fölött keltek el. A legmagasabb áron leütött bor, a Szepsy Pince Úrágya 91 Tokaji Furmint 2014-ese volt, aminek a licitje 1 600 000 forintról indult és végül 5 millió forintért vihették el.

Ezekhez a borokhoz csak és kizárólag az árverésen lehetett hozzájutni, kereskedelmi forgalomba nem kerülnek. Száraz tételek esetében egy gönci hordónyi (136 l), édes tételek esetében lehetőség volt fél gönci hordónyi (68 l) mennyiséget is nevezni. Mészáros Gabriella (nemzetközi borakadémikus), Ronn Wiegand (Master of Wine, Master Sommelier) és Bálint László (AIWS) az árverésig több alkalommal végzett minőség ellenőrzést, így csak azokra a borokra lehetett licitálni, melyek megfeleltek minden kritériumnak.

Nagy-Tokaji-Borarveres-2015-Tokaji-borlovagrend-Szentirmai-Zsolt

Az eladott tételek:

Demetervin Úrágya Tokaji Hárslevelű 2006 (33,75 l)

kikiáltási ár: 440 0000 Ft, leütési ár: 750 000 Ft

Mádi Borház-Baranyai Béla ? 102-es hordó Tokaji Furmint 2012

kikiáltási ár: 180 000 Ft, eladási ár: 460 000 Ft

Samuel Tinon Grands Vins de Tokaj, Szent Tamás Furmint 2014

kikiáltási ár: 800 000 Ft, eladási ár: 1 500 000 Ft

Szepsy Pince, Úrágya 91 Tokaji Furmint 2014

kikiáltási ár: 1 600 000 Ft, leütési ár: 5 000 000 Ft

Barta Pince, Öreg-Király Tokaji Édes Szamorodni 2013 (68 l)

kikiáltási ár: 1 000 000 Ft, leütési ár: 1 400 000 Ft

Füleky Pincészet, Király Tokaji Késői Szüret 2014

kikiáltási ár: 1 100 000 Ft, leütési ár: 1 200 000 Ft

Samuel Tinon Grands Vins de Tokaj, Tokaji Száraz Szamorodni 2009

kikiáltási ár: 2 000 000 Ft, leütési ár: 3 000 000 Ft

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Nyulászó /1-es Hordó Tokaji Édes Szamorodni 2013

kikiáltási ár: 2 800 000 Ft, leütési ár: 4 000 000 Ft

Kvaszinger, Hatalos Tokaji Késői Szüret 2013

kikiáltási ár: 1 200 000 Ft, leütési ár: 1 800 000 Ft

Béres Szőlőbirtok, Tokaji Aszú 6 Puttonyos Válogatás 2013 (68 l)

kikiáltási ár: 1 300 000 Ft, leütési ár: 1 500 000 Ft

Samuel Tinon Grands Vins de Tokaj, Tokaji Aszú 5 puttonyos 2011 (68 l)

kikiáltási ár: 1 500 000 Ft, leütési ár: 1 500 000 Ft

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Dorgó Válogatás Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2012

kikiáltási ár: 1 900 000 Ft, leütési ár: 3 000 000 Ft

Pajzos Pincészet, Hosszúvölgy Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2013

kikiáltási ár: 2 200 000 Ft, leütési ár: 3 400 000 Ft

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Tokaji Édes Szamorodni 2012

kikiáltási ár: 1 700 000, leütési ár: 1 700 000 Ft

Címkék: borárverés, nagy tokaji borárverés, Tokaj, Tokaji Borlovagrend

← Dr. Bussay a Borászok Borásza Kamu a kínai második hely bortermelésben →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!