A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál idei vezérmotívuma a “kedvencek”, az ország top szakemberei most kedvenc alapanyagaikat, termelőiket, ételeiket és ezzel személyes történeteiket mesélik el.

Az idei nagykövetek: Farkas Fruzsina, a Green Sommelier, aki az egyre nagyobb teret hódító, de itthon még gyerekcipőben járó alkoholmentes italok, azon belül is a fermentált üdítők terén végez úttörő munkát; Szabadfi Szabolcs, akit a legtöbben csak Szabi a Pék-nek ismerik, és akinek nagy szerepe van abban, hogy a hagyományos kovásszal készült pékáruk az elmúlt években szélesebb közönséghez is eljutottak; Tóth Szilárd pedig az ország egyik legjobb és legizgalmasabb étterme, a Michelin és zöld csillagos SALT séfje, a hazai kortárs csúcsgasztronómia fontos szereplője, aki helyi és elsősorban organikus alapanyagokból hozza ki a legjobbat.

Tóth Szilárddal arról beszélgettünk, hogy mit jelent neki a hagyomány, a szülőföld Szabolcs-Szatmár-Bereg, Mátészalka ízei, a nagyszülői és szülői hagyaték, a comfort, és soul food, és hogy miért és hogyan kell mindezt a csúcsgasztronómia szintjén átadni.
