Virág, érett, lédús csemegeszőlő és kajszibefőtt jellemző erre a kedves borra, amit jól behűtve kellemesen el lehet szopogtani.
Múltkor figyeltünk fel erre a pincére, minding örülünk, ha új nevekkel találkozunk. Az azonos évjáratból származó száraz furmintot Fater kóstolta, talált benne szépet is, meg javítanivalót is, de ez legyen a legkevesebb.
Ez a sárgamuskotály akár nem aszú tokaji édesborok iskolapéldája is lehetne, nekem leheletnyivel kevesebb oxidáció ebben a műfajban jobban tetszene, de itt már tényleg ízlésbéli nüánszokról beszélünk. Különben valószínűleg inkább a hölgyek kedvence, bár én is elég jól el voltam vele, szépen behűtve. Virág, érett, lédús csemegeszőlő és kajszibefőtt tör elő mind illatban, mind ízben, szépen, harmonikusan megszerkesztett borocska, amely nem akar többről szólni, mint ami. Kiskereskedelemben 3850 forintért láttam, ami nekem ezért húzós, így 3 csillag a rendszerben, remélem pincénél barátságosabb áron van, de a Bor, mámor? Bénye feszten ez úgy is kiderül.
Bor, mámor? Bénye, augusztus 12-14.-én ? program és részletek itt!