• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Turján Édes Sárgamuskotály 2009

2011-08-05 ● Kántor Endre

Virág, érett, lédús csemegeszőlő és kajszibefőtt jellemző erre a kedves borra, amit jól behűtve kellemesen el lehet szopogtani.

Múltkor figyeltünk fel erre a pincére, minding örülünk, ha új nevekkel találkozunk. Az azonos évjáratból származó száraz furmintot Fater kóstolta, talált benne szépet is, meg javítanivalót is, de ez legyen a legkevesebb.

Ez a sárgamuskotály akár nem aszú tokaji édesborok iskolapéldája is lehetne, nekem leheletnyivel kevesebb oxidáció ebben a műfajban jobban tetszene, de itt már tényleg ízlésbéli nüánszokról beszélünk. Különben valószínűleg inkább a hölgyek kedvence, bár én is elég jól el voltam vele, szépen behűtve. Virág, érett, lédús csemegeszőlő és kajszibefőtt tör elő mind illatban, mind ízben, szépen, harmonikusan megszerkesztett borocska, amely nem akar többről szólni, mint ami. Kiskereskedelemben 3850 forintért láttam, ami nekem ezért húzós, így 3 csillag a rendszerben, remélem pincénél barátságosabb áron van, de a Bor, mámor? Bénye feszten ez úgy is kiderül.

Bor, mámor? Bénye, augusztus 12-14.-én ? program és részletek itt!

A fesztivál hivatalos oldala

Címkék: 2009, 3 csillag, Bor mámor Bénye, Erdőbénye, Sárgamuskotály, Tokaj, Turján

← Komoly asztaltársaság Bekapni a bika farkát →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!