• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Újabb borok a habok alatt

2013-02-20 ● Kántor Endre

Egy kaliforniai borászat is követi az előtte járókat és az óceán fenekén érleli borait. Úgy tűnik, egyre többen győződnek meg arról, hogy ez a tuti módszer.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy beindult a tengeralatti érlelő biznisz azzal, hogy egy francia pince is elkezdte a víz alatt érlelni borait. Most egy kaliforniai borászat döntött úgy, hogy belevág a habok alatti tárolásba.

Míg sokan meg vannak arról győződve, hogy ez a tuti módszer, élünk a gyanúperrel, hogy ebben nagyobb a marketing szerepe, mint az érlelésé. Az biztos, hogy valahol meg kell majd fizetni a módszer nem éppen olcsónak tűnő árát.

A Napa-völgyi Mira Winery az USA-ban elsőként, Dél-Karolina partjaitól, Charleston városától nem messze, az óceánban találta meg a megfelelő helyet. A borokat külön erre a célra kialakított ládákban eresztik a habok alá.

A borászat szerint a víz hőmérséklete, a ringó mozgás és a víz alá bejutó fény mennyisége mind jó hatással lesz az érési folyamatra.

Címkék: érlelés, Mira Winery, óceán, tenger

← Jön a Brangelina bor Philippe Starck is Bordeaux-ban dolgozik →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!