• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Újdonság a Drehertől

2018-03-20 ● Kodela Mia

Új termékkel rukkolt elő a Dreher. A felsőerjesztésű, kellemesen kesernyés ízvilágú, ale típusú sör márciusban kerül a boltokba dobozos és üveges kiszerelésben, de csapolva is élvezhetik majd a fogyasztók a könnyen iható, szűrt világos sört.  

A Dreher több évtizedes tapasztalatával most egy igazán különleges sört dob a piacra, ami tökéletes választás lehet azoknak, akik valami újat szeretnének kipróbálni és azoknak is, akik csak egy picit szeretnének elszakadni a megszokott ízektől. Az elmúlt években a magyar fogyasztók közül mind többen döntöttek úgy, hogy kipróbálják a kevésbé megszokott változatokat is. Ebből a trendből kiindulva alkotta meg a márka legújabb termékét, a Pale Ale-t, amellyel úgy kínál egy teljesen új ízélményt a fogyasztóknak, hogy közben azok sem fognak benne csalódni, akik a hagyományos lager típusú sörök mellett teszik le inkább a voksukat.

PaleAleBottle

A Dreher Pale Ale kétféle árpamalátából, pótanyag hozzáadása nélkül készül és a felsőerjesztésű sörök táborát erősíti. Ez a típus abban tér el a megszokott lager söröktől, hogy az élesztő az erjedés végén nem az erjesztőtank alján gyűlik össze, hanem felemelkedik a sör tetejére, az erjesztést pedig magasabb hőmérsékleten, kb. 15-21 ?-on végzik, a megszokott 10-14 °C helyett. Míg a lagertől ?egyszerű?, tiszta ízeket várunk el, komlósságot, malátás jelleget, addig az ale sörök összetettebb ízhatást hoznak, a kesernyés ízbe gyümölcsös frissesség is vegyül.

A brit eredetű ale sörök világában a Dreher Pale Ale egy könnyen iható, világos, szűrt sörfajtát képvisel, amelyben a kellemesen malátás aromához a komlók frissítő citrusossága keveredik. Háromféle komlóval készül, a tradicionálishoz legközelebb álló hidegkomlózásos technológiával, amely egyedi ízét adja. Az aranyszínű ale zamatos íze ugyanakkor a lagerekétől sem áll nagyon távol, mindenkinek ajánlható, aki szívesen kipróbálna egy könnyed, komplexebb ízhatást hordozó világos sört, ami igazi nyári kedvenc lehet.

?Egy olyan sörrel szerettünk volna előrukkolni az idei szezonban, amelynek tulajdonságai ? könnyedség, teljesebb ízek, zamatosság ? alkalmassá teszik arra, hogy bevezethessük fogyasztóinkat az ale-ek világába, amelyek a lager mellett a másik nagy sörtípust képviselik.? ? árulta el Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak prémium márkákért felelős marketing vezetője.

?A gyárban több próbafőzetet készítettünk, a döntést pedig a fogyasztóinkra bíztuk, ők választották ki, hogy melyik változat legyen a Dreher-család új tagja, a Pale Ale. Reméljük, mindenkinek elnyeri majd a tetszését? ? tette hozzá Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke.

Az új Dreher Pale Ale márciustól érhető el a boltokban 0,5 literes dobozos és palackos kiszerelésben, de csapolva is kapható lesz.

Címkék: ale, dréher, pale ale, sör

← Egy felmérés szerint csapolt legyen és magyar Az amerikai sörforradalom egyik legnépszerűbb sörtípusa készül Pécsen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!