• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Várják a kreatív címkéket

2011-03-31 ● Kántor Endre

A Kreatív ismét meghirdette a Pakk Csomagolásdizájn-versenyt. Számunkra fontos kategória az alkoholos italoké, ezen belül is a borokra szeretnénk felhívni a figyelmet. Tavaly nem született díj az alkoholos ital kategóriában, ami elég lehangoló képet fest a helyzetről. Szerintünk pedig vannak jó címkék, itt az alkalom, hogy megméretessék magukat.

A Pakk verseny célja, hogy megtalálják Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Cél a csomagolásdizájn fontosságának tudatosítása, a szakma és a szélesebb olvasóközönség figyelmének ráirányítása arra, hogy a minket körülvevő fogyasztói világban különösen fontos szerepe van a termékek vizuális kialakításának.

A Pakk Csomagolásdizájn-versenyre pályázhat bármilyen Magyarországon bejegyzett cég, illetve tervezői tevékenységet folytató magánszemély. Olyan munkákat várnak, amelyek 2007. január 1. és 2011. április 30. között kerültek kereskedelmi forgalomba Magyarországon. A versenyre tavaly benevezett munkák újra nem nevezhetők.

A zsűri: Pohárnok Mihály, Design Terminál Kft., ügyvezető. Gerzsenyi András, Insitu, ügyvezető. Dr. Horváth Dóra, Budapest Corvinus Egyetem, Marketing és Média Intézet egyetemi docense. Milassin Levente, DesignPumpa, szerkesztő. Panyi Zsuzsi, iparművész üvegdesigner. Szalai Balázs, Kreatív, vezető szerkesztő.

A versenyben résztvevők minden beadott pályázat után 19.000 Ft + áfa nevezési díjat fizetnek. Nevezési határido: 2011. május 6. További infó és versenykiírás letöltése itt.

Az előző években nem volt túl gazdag a kínálat borban, ami sajnálatos. 2009-ben pl. a Matias címkék tervezője, az art force kreatív nyert ebben a kategóriában.

2010-ben a zsűri elnöke szerint kevés igazán átütő kreatív megoldással találkoztak. Pohárnok Mihály tavaly így fogalmazott: ?Sajnálom, hogy az előző évhez képest szerényebb felhozatalból kellett dolgoznia a zsűrinek, ennek ellenére a beküldött pályázatok jól tükrözik a piacon kapható áruk csomagolási nívóját?. Ez, a kevés díjszámmal együtt elég lehangoló képet festett a hazai állapotokról. Tavaly az alkoholos és alkoholmentes italok kategóriájábannem is született díj, a zsűrit a Café Design által tervezett Gyulai Pálinka új csomagolása sem győzte meg teljesen, ez is csak rövidlistás lett.

Hát kérem, itt az alkalom, lehet jelentkezni a jobbnál jobb címkékkel. Már csak, ha ezt az oldalt nézzük, találunk jó pár olyat, ami megérdemelné, de séróból mondanám a Hold and Hollo (Moonvalley) szilikon címkéit, vagy a Vylyan Bogyóléit is. És nyilván van még: tessék indulni a versenyen!

Címkék: Bogyólé, címke, csomagolás, design, dizájn, felhívás, gyulai pálinka, kreatív, Matias, Moonvalley, pakk, verseny, Vylyan

← Csúcsépítészet a pincében Elkeltek a Warhol-szőlők →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!
Loading
00:00 / 43:16
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!