• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

VI. Gere Jazz Fesztivál

2017-05-18 ● Kodela Mia

A villányi Gere Attila Pincészetnél, a Gere Birtokon június 9-10. között ismét megrendezik ? ezúttal már hatodik alkalommal ? a Gere Jazz Fesztivált. Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén hamisítatlan provence-i hangulatban tölthetik ezt a hétvégét azok, akik ellátogatnak a rendezvényre.

Pincészet_FB_cover

A Gere Attila Pincészet egész portfólióját megkóstolhatják a vendégek, akár egy habzó Friciből készített borkoktélra, egy könnyedebb fehér- vagy rozéborra vágynak a melegben, akár a vörösborok rajongóiként a nyári estéken sem innának mást, mint egy pohár Villányi Franc-t, Kopart vagy a délfrancia borvidékek hangulatát idéző, ám villányi szőlőből készített Syrah-t. A gasztronómiai fogásokról Kozma Szabolcs séf és a Mandula Étterem csapata gondoskodik az átalakított és megújult grillteraszon, az ételekhez használt provence-i régió fűszerei pedig valódi francia hangulatot varázsolnak a tányérokra.

A koncertfolyamot a mára Európa-szerte jegyzett Harcsa Veronika állandó partnere, Gyémánt Bálint lebilincselő gitárkíséretével indítja. A tanulmányai és a magánélete miatt is egyre több időt külföldön töltő énekesnő itthoni fellépéseinek száma az utóbbi években érezhetően megfogyatkozott, így minden hazai koncertje különleges eseménynek számít. Veronika előadásmódjában a báj és az intellektus kifinomult énektechnikával párosul, melyet Gyémánt Bálint bravúros gitárjátéka tesz teljessé. Megszámlálhatatlan közös koncertjük eredője az a magas fokú egymásra hangoltság, mely koncertről koncertre mindig újat mondó zenei párbeszédükben érzékelhető. A duó koncertje után a pénteki nap programját a hazai jazz másik megkerülhetetlen dívája, a popzenében is minőségit alkotó Váczi Eszter és zenekara nyitja. A nemcsak hangzásában, de megjelenésében is stílusos kvartett dalaiban a zene mellett a szöveg is fontos szerepet kap. Az énekesnő saját költeményei mély érzelmeket hoznak a felszínre, melyeket fanyar, néhol melankolikus, de minden esetben szerethető humor tesz könnyen befogadhatóvá.

A táncolni vágyók idén sem csalódnak majd. A péntek esti hangulatfelelős a méltán népszerű Irie Maffia frontembere, a ghánai?magyar rapdíva, Sena lesz, aki ezen az estén saját formációjával lép színpadra. Kísérői a hazai jazz- és popszcéna ismert egyéniségei, élükön a Hammond orgona nagykövetével, Premecz Mátyással. A Shakespeare-szonett feldolgozásaival is nagy sikert arató Sena ezzel a felállással hozza igazán önmagát, megmutatva egyéniségét és azt az őserőt, amely leginkább sajátja.

gere_jazz_fesztival7

A fesztivál második napján, szombaton a sort a Manouche swinget a popzenével briliánsan ötvöző Pankastic! nyitja. Eredeti stílusuk, melyet ?Django-Pop?-ként aposztrofálnak, a boldog békeidők dzsesszes hangzásvilágát ötvözi a világzene kreatív egyediségével. A különleges megszólalást a modern zenei keretek között unikálisnak számító cimbalom is garantálja. A Pankastic! után a fesztivál egyik, de nem egyetlen világklasszisokból álló formációja veszi át a stafétát. A Kossuth- és Liszt-díjjal is elismert gitárvirtuóz, Snétberger Ferenc partnere a trombita egyik legnagyobb jelenkori mestere, Markus Stockhausen lesz. Kettejük közös munkájaként született meg az a megindítóan szép, andalító zenei anyag, mely a Streams névre keresztelt albumon látott napvilágot. Szintén közös munkájuk eredménye a hangos kritikai elismerést arató Joyosa című lemez, melyen Arild Andersen bőgőn és Patrice Heral dobon működik közre. A rendkívüli művészek alkotta négyes zenéje plasztikus, ritmikus, mégis szelíden hömpölygő.

A fesztivál záróakkordjait szolgáltató világsztár formáció magyarországi fellépéseit mindig hatalmas várakozás előzi meg. A közönség kedvence, a francia Nouvelle Vague a MÜPA-ban és az A38-on is több ízben adott telt házas koncertet. A rádiók lejátszási listáin is aranyérmes feldolgozásaik és saját szerzeményeik egyszerre csengnek ismerősen és ajándékozzák meg eredeti játékossággal a hallgatóságot. A koncert létrejöttének izgalmas apropója, hogy Olivier Libaux, a zenekar vezéregyénisége mellékállású borász, így ?műértőként? nagy örömmel fogadta el a felkérést.

Az idén hatodik alkalommal életre hívott programsorozat mostanra hagyományt teremtett a nyári fesztiválok között, és Villányba várja azokat, akik a borok, a zene és a gasztronómia elhivatott rajongói. Gere Attila és családja idén is maradandó élményekkel ajándékozza meg az ezen az exkluzív, francia hangulatú kerti partin résztvevő vendégeket.

Honlap
Facebook oldal

Címkék: Gere Attila Pincészete, Gere Jazz Fesztivál, VI. Gere Jazz Fesztivál, Villány

← Tavaszi Egri Borpiknik Platinaérmes Kreinbacher pezsgő →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!