• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Viszlát Decanter, helló VinCE!

2011-07-07 ● Kántor Endre

Az anyag nem vész el, csak átalakul, mondta Albert Einstein. Most érkezett a breaking, hogy a Decanter magyar kiadása kicsit duzzad, kicsit átalakul, és VinCE magazin néven fut tovább, erősebben fókuszálva a közép-európai kontentre.

Éppen a rezveratrol újabban felfedett jótékony hatásairól szándékoztam írni pár sort, mely szerint az ülőmunkát végzőknek nagyon fontos a vegyület a sejti regenerálódásban, meg, ahogy kiderült, konkrétan visszafordíthatja a cukorbetegség okozta kognitív képességromlást, amikor jött az infó, mely egyértelműen breaking: augusztustól nem jelenik meg a magyar Decanter. Helyette VinCE magazin lesz.

Állítólag állt már a bál egy ideje a Decanter nemzetközi megbízottja, és a magyar Decanter stábja között, több okból is. Az egyik az lévén, hogy egyszerre vannak megmérettetve bizonyos nagynevű nemzetközileg elismert termelők, mindenféle jöttment helyi borral. (Azt tudni kell hozzá, hogy ezek a nagy termelők adják a Decanter büdzséjének jó részét.) Eklatáns példa lehet erre egy olyan pezsgőteszt, melyen nagy Champagne-ok mellett megjelennek magyar pezsgők is a teszten. Ez kiverte a biztosítékot a nagynevű termelőknél – Sacre Bleu! Ugyanabban a ligában merik játszatni őket! Micsoda modortalanság! ? akik ezt mindig szóvá is tették az újság utazó nagyköveténél. Aztán, azt is csicsergik a madarak, hogy az sem tetszett az anyavállalatnak, hogy névileg kimaradtak a VinCE rendezvényből, pedig első évben a markukat azért tartották a teljes bevétel ? és nem hasznon ? után járó részesedésért. A másodikban csak szerették volna. Hát, nagy igazság, hogy ahol a pénz megjelenik, ott ember embernek farkasa lesz.

Ahogy hallottuk, az anyacég keresett egy általuk jónak tartott casus bellit, hogy beszántsa vele a rendetlenkedő rebelliseket. Ez pedig az lett volna, hogy a Decanter tulajdonosának, az IPC Mediának rombolta az image-ét egy, a magyar magazinban megjelent Pfizer hirdetés, amely állítólag szexuális tartalmú volt. Jónapot! Egy erekciót elősegítő tabletta hirdetése már abban a pillanatban szexuális tartalmú, amikor a tabletta neve tudatosul az olvasóban. Mindenki tudja, a blue pill mire való: hogy meredjen az a kocsilőcs. Hogy nem teljesen tiszta a kép, onnan is süt, hogy az IPC-nek a Hugh Granttől ismert Lovak és kutyákon kívül azért van egy Nuts nevű, igen frivol magazinja is.

A magyar stáb azonban kapott az alkalmon, és egy régebb óta forró gondolatot valósítottak meg. Ezentúl a felgyülemlett know-howt, a kapcsolatrendszert és az emberanyagot új formába öntik és VinCE magazin néven robognak tovább. Ahogy arról a főszerkesztőtől értesültem, a nagy partnerek pozitívan fogadták a fejleményeket, szeretettel várják a közép-európai borokra, párlatokra és gasztronómiára hangsúlyt helyező magazint, mely felduzzasztott példányszámban kerül forgalomba. A többit pedig úgyis a piac dönti el.

(A post írója állandó szerzője a magyar Decanter magazinnak, azóta, hogy a borravalo.hu elnyerte 2010-ben a magazin által meghirdetett legjobb magyar borblog címet. Nem tagja a szerkesztőségnek, a belső folyamatokba nem lát bele, nincs a fentieknél több tudomása a dolgok alakulásáról és nem vezérli a tájékoztatáson kívül egyéb cél a post megjelentetésében. Igen, szurkol az új magazinnak. Nem azért, mert állandó szerző. Azért, mert szereti a magyar borokat, és szeretné, ha minél többen olvasnának róluk.)

Címkék: borsajtó, Decanter, magazin, rezveratrol, sajtó, VinCE

← Pangott a Wine Fair A J.P. Chenet paradoxon →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!