• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Felmondott a Bormarketing-csapat

2009-11-17 ● Kántor Endre

Felmondott a Magyar Bormarketing Nonprofit (MBM) Kft. teljes csapata, értesült a borravaló.hu. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az MBM Kft. további sorsa, és mi a helyzet a nemrég kiírt pályázatokkal. A sztorit folyamatosan frissítjük.

Több, független forrásból úgy értesültünk, hogy november 12-én este írásban adta be felmondását a Magyar Bormarketing Nonprofit Kft. teljes stábja, többek között Szabó Borbála belföldi, és Árvay Angelika külföldi programigazgatók.

A társaság ügyvezetője, Nemes Richárd értesüléseink szerint aznap még nem mondott fel, de tegnap reggel levélben ő is benyújtotta felmondását.

Próbáltuk elérni Nemes Richárdot, eddig még nem sikerült. A nagyobb ? 20 százalékos ? tulajdonosokat is kerestük, eddig senkit nem tudtunk elérni.

A nagyobb tulajdonosi kör jelenleg:

Hegyközségek Nemzeti Tanácsa 20%
Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 20%
Magyar Bor Akadémia 20%
Pannon Bormíves Céh 20%

Egyelőre nem tisztázott, hogy mi lesz a sorsa a nemrég kiírt pályázatoknak, azokat ki fogja elbírálni, és mikor. Azt sem tudni, hogyan működik tovább a Bormarketing Kft. A sztorit folyamatosan frissítjük új információkkal.

———— Frissítés: ————

Legújabb információink szerint a tulajdonosok elfogadták Nemes Richárd lemondását. Az agrártárcához tartozó Bormarketing Bizottság is ülést tartott ma a kialakult helyzettel kapcsolatban. A Bizottság 7 tagból áll, akik közül hatot a Magyar Bormarketing Kht., egy tagot pedig az agrárminiszter jelöl. A Bizottság tagjai a tagsággal együtt járó feladatuk ellátásához szükséges szakismerettel rendelkező személyek lehetnek. A tagokat a miniszter nevezi ki. A Bizottság elnöke Erdősi Mária, a Magyarországi Borutak Országos Szövetségének főtitkára, egyben a Duna Borrégió Egyesület titkára, a tagok között van Gál Lajos egri borász, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának titkára is. Értesüléseink szerint a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa indul az MBM Kft. működtetésére kiírandó pályázaton.

————Frissítés2: ————

Felmondott a borászok szakmai szervezeteinek többségi tulajdonában álló Bormarketing Nonprofit Kft. összes dolgozója ? erősítették meg az Indexnek a borravalo.hu által közölt hírt a tulajdonosok közül többen. A dolgozók távozásának okairól és a cég sorsáról a tulajdonosok közül senki nem nyilatkozott. A cégben 20-20 százalékos részesedése van a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT), a Magyar Borakadémiának, a Magyar Szőlő- és Bortermel?k Szövetségének, valamint a Pannon Bormíves Céhnek. Horváth Csaba, a HNT főtitkára azt mondta, a tulajdonosi taggyűlés november 25-én lesz, akkor döntenek a Bormarketing Kft. jövőjéről, addig semmilyen kérdésre nem válaszol. Azt a kérdésünket sem válaszolta meg, hogy a dolgozók távozása összefügg-e a bormarketing-pénzekért folyó küzdelemmel. A borakadémiánál azt mondták, 20-án lesz a közgyűlés, ami ezzel a problémával is foglalkozik majd. A bormíves céh és a bortermelők szövetségének illetékeseit nem sikerült elérnünk. Nemes Richárd, a Bormarketing Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, a tulajdonosokkal arról állapodott meg, hogy egyelőre nem nyilatkozik.

Címkék: 8 forint, AMC, bormarketing, Bormarketing Kht, FVM, kampány, közösségi, marketing, pénz

← Befagyott a Magyar Bormarketing Borral a szívinfarktus ellen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!