Ahol díjazzák a jómodort

Egy nizzai kávézóban komoly diszkontot kap, aki udvariasan kéri ki a kávéját: ha csak úgy franciásan odaveti valaki, hogy „Egy kávét!” az több, mint 5 és fél euróval fizethet többet, mint aki udvarias.

A nizzai Le Petite Syrah kávézóban konkrétan díjazzák az udvariasságot. A képen is látható tábla mutatja az árakat. Nem mindegy, hogy odaböki valaki félfogról, hogy „Egy kávét!”, vagy szépen, udvariasan kikéri. Nagyon nem, ahogy az árak is mutatják.

Egy olyan országban, ahol a pincérek hírhedtek a gorombaságukról érdekes kezdeményezés, de a hely tulajdonosa Fabrice Pepino elmondta: azt vették észre, hogy ebédidőben egyre udvariatlanabbak lettek a sokszor túlstresszelt vendégek. Ezért szükségessé vált valamivel felhívni a vendégek figyelmét arra, hogy problémáik dacára lehetnek kedvesek is. A dolog csak viccnek indult persze, de a tulaj szerint nagyon jól működik – a vendégek egészen máshogy viselkednek. Ami azonban a legfontosabb: a tábla hatására mindenki kicsit kienged, nyugodtabb és jobb kedvű lesz – mondta Pepino.

Minden vélemény számít!