Balett és gyöngyözőbor

A Pécsi Balett Banális viszonyok – édes finomságok című nagyszínpadi balettjének teltházas premierjén mutatta be a Vylyan Pincészet első gyöngyözőborát, a [KSZÍ]-t.

A Vylyan Pincészet védjegye a bor és a művészetek összefonódása, áll a pincészet közleményében. A Pécsi Balett több mint ötven esztendeje alkot a tradíció és innováció jegyében, meghatározója a dinamizmus, a lendület, a nyitottság és a szenvedély. Ezért tökéletes párosításnak és hangos sikernek bizonyult a szépség és finomság a színpadon és a palackban, írta a Vylyan.

A Veszedelmes viszonyok című film szellemiségéből, Mozart zseniális allegróiból merített inspirációt az új előadáshoz Vincze Balázs Harangozó-díjas rendező-koreográfus. A rokokó hangulatú színpadképen szellemes, szerelmes jelenetek váltották egymást, erotikus pikantériával és változatos helyzetkomikummal fűszerezve. A közönség “érezte” a darabot, a hangos sikerű bemutató a borpremier hangulatát is megalapozta.

A színház különtermében színre lépett a [KSZÍ], a vendégeket Rázga Miklós a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Vincze Balázs a Pécsi Balett igazgatója és Debreczeni Mónika köszöntötte. A Vylyan birtokigazgatója a bor névadója egyben. “Első gyöngyözőborunk névadója a görög abc tizennegyedik betűje. Hangutánzó. Ezt hallja, amikor felbontja a friss és üde, szomjoltó KSZÍ-t, és a gyöngyöző buborékok a felszínre törnek. Alapbornak a Pinot Noir-t választottuk, mely nemcsak élénk gyümölcsösséget, de mélységet is ad a kortynak. A játékot csak komolyan érdemes játszani. Légies és pikáns mivolta tökéletesen harmonizál a Mozart zseniális muzsikájára készült balett rokokó világával” – mondta el.

A bor a pinot noir színmustjából (tehát préselés nélkül) készült. A magától kifolyó színmust tisztább és magasabb minőségű alapanyag, mely palackba töltéskor több ütemben kapott széndioxidot a lehető legfinomabb gyöngyözés érdekében.

Minden vélemény számít!