Beszt of keresés 2013

A borravaló.hu kulisszái mögé engedünk betekintést ezzel a kis összeállítással. Az oldal adminisztrációs felületén dolgozva sokat nevettünk és sokat csodálkoztunk idén is, hogy milyen keresőszavakkal, kifejezésekkel találtak ránk az olvasók. Beszt of következik.

Ahogy nyilván minden tartalom előállítással foglalkozó oldalnál, nálunk is tud csodákat tenni a google keresés. A 2013-as toplistánkon nem azokat a keresőszavakat szerepeltetjük, melyekről a legtöbben találtak a borravaló.hu-ra, hanem azokat, amelyeken a legnagyobbakat röhögtük, vagy legjobban elcsodálkoztunk. Egy az egyben úgy tettük be a kereséseket, ahogy azokat a felhasználók írták, sorrendnek az ábécét választottuk. Nyilván nem reprezentatív a dolog, hiszen egyedi keresésekről van szó, de a végén ott a súlyozott „search terms” lista is.

„alkoholmentes pálinka”

Fogalmunk sincs, hogy talált ránk a keresőmotor ebből, mert mi irtózunk az ilyesmitől. Ha van is ilyen, tudni sem akarunk róla, olyan ez, mint amikor addig kezelik a birkahúst, amíg nem lesz „birkaszagú” a pörkölt. Vagy a guminő. Sok értelme nincs.

„bika tetkok”

Bika tetkók nálunk nincsenek, vannak viszont boros tetkók, és bár mi magunk nem vagyunk kivarrva, azt reméljük, hogy legalább bika helyett valami boros motívumra sikerült rávenni a kedves keresőt.

http://borravalo.hu/2012/12/03/boros-tetkok/

„bikavér mi a”

Vajon mi a? Na vajon mi? – viccelődtünk rajta, aztán ráébredtünk eme banálisan feltett kérdés valójában mennyire nem is egyszerű. Hiszen ott az egri, a szekszárdi, a borvidékeken belül is a változatosság, fajtaszerkezet, superior, stb. Nem csoda, ha valaki tisztán szeretne látni.

„borravalo helyesirasa”

Erre séróból vágjuk a választ: borravaló pont hu.

„einstein nem vész el csak átalakul”

Igen, ahogy teszi azt az energia is. Minden monitor előtt töltött perc, minden billentyűleverés. Minden kóstolással töltött perc és minden kioldógomb kattintás. És mi lesz belőle? Olvasni való, néznivaló, kommentelnivaló. Reméljük még sokáig.

http://borravalo.hu/2011/07/07/viszlat-decanter-hello-vince/

„gerontofil”

Hát, ez elég rossz fényt is vethetne ránk, de rossz az, aki rosszra gondol. Valójában egy vagány sherry teszt kapott pikáns (?) címet, innen a találat.

http://borravalo.hu/2009/04/25/gerontofil-elvezetek-spanyol-modra/

„gitár formájú üveg”

Kinek a pap, kinek a papné. Mi egy jót borzongtunk a különféle boros ízléstelenségeken, vannak, akik kimondottan ezeket keresik.

http://borravalo.hu/2011/09/30/ihaj-csuhaj-dizajngasztro/

Hát keressék, de zenésznek mi nem ilyen bort vinnénk, hanem zenész által készítettet.

http://borravalo.hu/2013/04/03/b-b-king-is-bort-ad-ki/

„hol kapok tokaji furmintot”

Nagyon, nagyon, nagyon reméljük, hogy végül itt, nálunk választ kapott erre az égető kérdésre.

„legelérhetőbb áron a lafite”

Ez a keresés azért gondolkodóba ejt. Van tehát, aki hallotta már, hogy a Lafite az egyik csúcsbor a világon. Arra is rászánta magát, hogy vesz egy palackkal, és megnézni, mire fel ez a nagy cécó. Az mindegy persze, hogy milyen évjárat, csak elérhető áron legyen, sőt: a legelérhetőbben. Hát, csodák-csodája, mi írtunk egy ilyen posztot, ami persze nem teljesen erről szól.

http://borravalo.hu/2013/04/25/legelerhetobb-aron-a-lafite/

„nagy seg szex”

Ki tudja, miért, erre az igen disztingvált keresésre (így, egy s-el) ezt a posztot dobta ki

http://borravalo.hu/2013/08/05/az-ausztral-gozhenger/

Lehet, hogy az ausztrál shirázoknak túl nagy feneket kerítünk?

„nem úr aki nem pazarol”

Ha nem lett volna a kommentelők gyöngye, BZoltán, akkor erről a frázisról senki nem talál ránk. Így azonban első helyen dob ki minket a google, méghozzá erre a posztra irányítva:

http://borravalo.hu/2011/07/19/a-sabaros-eszu-laci/

Nagy Lacinak ajánljuk hát szeretettel!

„rosé keverése”

Merjük remélni, hogy ezt annak kapcsán gépelte be valaki, hogy hallott annak idején arról az uniós szintű (azóta hál’ istennek sikeresen megakadályozott) törekvésről, mely szerint lehet majd olyan rozét piacra dobni, amit fehér és vörösborból kevertek. Ha nem, és a rosszabbik eset áll fenn, akkor azt reméljük, maradt az oldalon annyi ideig, és olvasott annyit, hogy örökre elfelejtse az ilyesmit.

„rövid elgondolkodtató mondatok”

Tényleg nem tudjuk, hogy ennek örüljünk, vagy ne. A második része nagyon hízelgő, de együtt az egész nem feltétlenül. Mindenesetre, reméljük sikerült ezekre is rálelnie nálunk a kedves érdeklődőnek.

„shlisl bor”

Végül is, örülünk neki, hogy az illető vette a fáradtságot és leült begépelni a keresőbe, amit hallott. Ha erre rászánta az időt, biztosan jó volt az ajánlás, és nagyon érdekelte a dolog. Örülünk, hogy nálunk találta meg Schieszléket, akik meg is érdemlik, hogy olvassanak róluk.

http://borravalo.hu/2013/09/16/schieszl-cserszegi-fuszeres-2012/

„sunák”

Mi kérünk elnézést megint, persze mindenki úgy alussza álmát, ahogy veti ágyát. Anno StevieKraft szolgált egy érdekes beszámolóval Londonból,

http://borravalo.hu/2010/11/03/a-szalvetaba-tekert-sunak-esete/

melynek hatására a web összes sunakeresője előbb-utóbb kiköt nálunk. Ez van.

A végére, ahogy ígértük itt vannak azok a keresőszavak és kifejezések, melyek után a legtöbben találtak meg minket. Ezt nem kommentáljuk, átgondolni azonban érdemes.

Top keresések idén, súlyozott sorrendben:

j.p. chenet
juhász rosé
dorombor
gere kopár 2007
bukolyi kisfiam
mediterran villányi cuvée
rizling fajták
Tramini
szászi olaszrizling 2012
mészáros kadarka 2008
balassa thurzó 2009
bor és a társa
blaxland shiraz
borsznob
bussay csókaszőlő

Minden vélemény számít!