Furmintok a kísérletezés jegyében

FurmintSor

A február utazásra hív, hiszen a február 2-ai Furmint Február nagykóstolón pohárral a kézben járhatjuk körbe a hazai furmint palettát a Vajdahunyad várban, fajtaborként és házasításban, száraz és édes tételekben. A beharangozó sajtókóstolónak a belvárosi Divin Porcello adott otthont, ahol a rendezvény ötletgazdája Kézdy Dániel és Szilágyi László, a tokaji Gizella Pincétől osztották meg gondolataikat arról, […]

Szepsy 100

IMG_9397

Csupán száz palack, darabja százezerért, a Szepsy családtól. A legdrágább magyar, száraz, dűlőszelektált furmintot kóstoltuk, ami méltó beharangozója volt a Furmint Februárnak.

Tokaj Kikelet sor

16009729_10158003620880526_1939021523_o

Még decemberben merült fel az ötlet, hogy csináljunk egy kóstolót a tarcali Tokaj Kikelet Pince aktuális boraiból, a pezsgőtől a száraz hárslevelűkön, furmintokon át, egészen az édesborokig.

Disznókő aszú karácsonyi recepttel

fotó

Az idei ünnepekkor is van #KoccintsAszuval, és én már most megkezdtem a tesztelést. A Disznókő 2008-as 5 Puttonyos Tokaji Aszúját nyitottam ki és mivel az ünnepekhez sütemény is jár, mindjárt egy receptet is kipróbáltam hozzá.