• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Csúcsra tör a Királyudvar

2010-01-21 ● borravalo.hu

A Bibendum bor és szeszkereskedő cég éves, a Saatchi galériában tartott kóstoláján botlottunk bele Mr. Anthony Hwangba, és a Királyudvar boraiba. Hwang úr borai ráadásul rögtön az első évben a „fine wine” szekcióban kaptak helyet – ez alapból a csúcsok csúcsát jelentik a szortimentben.

Olyan társaságba kerültek a Királyudvar borai, mint a Ruinart Champagne, a Chateau Cantemerle, Marc Morey Chassagne Montrachet-je, a Castello Banfi Brunellója, vagy a Petalooma ausztrál csodái. Nem rossz csapat, annyi szent.

anthonyhwang470_2

Kraft tapasztalatai szerint a londoni galériában az emberek még zárás közeledtével is egymást taposták, csak hogy megkóstolhassák a tokajit.

Hwang úr azt mondja, nagyon lenyűgözte a kóstoló. A Saatchi galéria három emelete borkóstolóvá lett alakítva, minden teremben külön, borra hangolt művészeti koncepcióval, nos ez megteszi a hatását…

A Királyudvar a Tokaj Sec 2007, Tokaji Becsek 2007, Lapis 2006 Hárslevelű, illetve a 2002-es Ilona Cuvee felállásban mutatkozott be.

Hwang úr elmondta: a cél az, hogy jövőre 500 és 1000 láda között importáljanak az Egyesült Királyságba, ez egyaránt fedi az éttermeket és a Waitrose élelmiszerboltjait. Nézd meg az interjút videónkon!

Címkék: Becsek, Bibendum, hwang, ilona, Királyudvar, Lapis, London, saatchi, Tokaj, tokaj sec, tokaji, waitrose

← Bor Kung-fu Dél-Afrika a válság nyertese →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!