Munkavállalói megtartásáért küzd a Gál Tibor Pincészet

galtibor_04

Minden évjáratban vannak kihívások, az idei évben mégis minden pincészet nagyobb nehézséggel áll szemben, mint valaha. A koronavírus miatt az egri Gál Tibor borászat összes értékesítési csatornája, az éttermek, a borbárok, a borboltok bezártak, még a Fúzió is, ami a vendégeik kiszolgálását és a borok közvetlen értékesítését jelentette.

Egri borászok fognak össze az egészségügyi dolgozók étkeztetéséért

egri_palack2_foto Busák Attila

Az erejükön felül teljesítő egri egészségügyi dolgozókért fogott össze az Egri Borműhely és az Eger Lions Club. Az egyesület borászai összesen 1552 palack bort ajánlottak fel, aminek az árából finanszírozzák az 1552 elnevezésű programot. Ennek segítségével támogatják a kórházakban és a mentőállomáson dolgozók étkezését, hogy ők a betegekre tudjanak koncentrálni.

Házasodik a furmint?

furmintfebruar2020_3

Amikor 2009-ben először hallottunk a Furmint Februárról, még szokatlannak tűnt, hiszen akkoriban a szőlőfajtáról is kevesebbet tudtunk, és az ilyen típusú rendezvények sem voltak megszokottak.

Az aszú körül forog a karácsony

#ka

Mindjárt karácsony, így újra előhozakodom a kedvenc ünnepi témámmal, a tokaji aszúval. Érdemes beruházni legalább egy palackra, és mindjárt meg is mondom, milyen sokszínűen lehet felhasználni az ünnepekkor.

A karácsonyi asztal dísze – a tokaji aszú

#KoccintsAszuval_2019_04_foto_Furmint Photo

Karácsonykor minden ünnepi díszbe öltözik, fényfüzérek, régi díszek, illatos fenyőágak vesznek körül. A meghitt együttléthez hozzátartoznak a családi körben eltöltött étkezések is, a finom, nagy gonddal főzött fogások mellé pedig egy igazán különleges bor illik, a tokaji aszú.