Kasnyik Tamás a Kürti Borfesztiválról

20376097_1755360571159649_3657586151305491628_n

Július 20-21-én megnyitja kapuit a kürti szőlőhegyen megszervezett, különleges hangulatú fesztivál, ahol a természetes borokat a pincék között járva, utcazenészeket hallgatva kóstolhatjuk. A főszervező, Kasnyik Tamás mesélt a kuriózumnak számító borünnepről.

Megújultak a Gere borok

Nagy borok tábla.indd

Új külsőt vettek fel a Gere Pincészet borai, jelezve a harminc éve tartó történet következő szakaszát. A név is módosult: “A. Gere” olvasható a címkéken, utalva Gere Attilára és gyermekeire, Andreára és Attilára egyaránt. A címkéken túl a kínált borstruktúra is megváltozott, átláthatóbbá vált.

Rózsaszínű tabukat dönteni

nagygombos_Furmint_Photo_02

Van pár olyan alapvetés a borokkal kapcsolatban, ami széles körben elterjedt. Talán a legismertebb ezek közül az, hogy rozéból mindig az aktuális évjáratot érdemes inni. De vajon tényleg így van ez?

Ha február, akkor furmint!

furmint_februar_kostolo

Ismét egy egész hónapot szentelnek a borkedvelők az egyik legkiemelkedőbb Kárpát-medencei szőlőfajtának tartott furmintnak. Februárban azonban nemcsak a különféle eseményeken, hanem egyre több étterem borlapján is találkozhatnak a fajtával az érdeklődők, mindenkinek érdemes megkóstolnia!

Zsadányi aszú sütőtökös sajttortával

IMG_9677

Elérkezett megint az év aszús időszaka, meg a karácsonyi ízeké. A tradicionális, családi süteményeken kívül minden évben keresek valami újat is, amihez érdemes az ünnepek borát, egy palack tokaji aszút bontani.