Ismét a tokaji aszút ünnepelhetjük

aszuday_4_photo_credit_Furmint_Photo

December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt. #aszuday

Buborékokkal teli borok a Dél-Balatonról

delbalaton3_photocredit_Furmint_Photo

A Dél-Balaton számos szőlőfajtának ad otthont, emellett több tényező is közrejátszik abban, hogy remek habzó-, gyöngyözőborok és pezsgők készülnek a borvidéken. A löszös talaj miatt a borok gyümölcsösek, a Balaton közelsége és egyedi mikroklímája, az uralkodó északi szélirány, valamint az átlagosnál magasabb páratartalom pedig abban segít, hogy ne legyen perzselő forróság, és a savak is […]

Kreinbacher pezsgő a CSWWC világbajnokok között

Brut Classic Magnum 2015_s

A somlói Kreinbacher Birtok pezsgőjét a világ legjobbjai között díjazta a zsűri a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) díjátadóján, Londonban. A Birtok két trófeával tér haza a gáláról, a Prestige Brut Magnum 2013 megkapta a ’World Champion Classic Brut from a Non-Traditional Grape’ címet és mellette a legjobb magyar pezsgőnek járó ’Best Hungarian Sparkling Wine’ […]

Címkeváltás Bolykiéknál

bolyki borok

Az egri Bolyki Pincészet idén váltott címkecsaládot, ami folytatása az eddigi könnyed, humoros palackdizájnnak. Az illusztrátor által kézzel rajzolt mesevilág megálmodója most is Ipacs Géza volt, mi pedig elmerülhetünk a színes fantáziabirodalomban, ami borász és grafikus együttműködéséből jött létre.

Őszi ízek rozé mellé

180912 Furmint Photo Nagygombos Makifood255

Beköszöntött az ősz, és ugyan elmúlt a nyári hőség és a jeges italok ideje, de a rozék népszerűsége ilyenkor is töretlen. Kicsit visszaidézik a nyarat, de a szezonális fogások mellé is remekül párosíthatóak, a Nagygombos Borászat legalábbis kitartóan hisz abban, hogy a rozé nem egy egyévszakos történet – sem a borban, sem a gasztronómiában.