Bordó Blend először

Ahogy egyre hidegebbek a napok, úgy fordulunk a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé. A boroknál is így van ez, ilyenkor szívesebben nyitunk egy sűrűbb, olajosabb, komplexebb, harapnivaló bort. A Winelovers idén először rendezi meg a Bordó Blend programsorozatot.

A programsorozat a cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot borokra, és ezek házasításaira koncentrál. Ez a három kék szőlőfajta az egyik legismertebb francia borvidékről, Bordeaux-ból indult útjára, és hódította meg a világ legtöbb borvidékét. Mindhárom szőlőfajtának az átlagosnál több napfényre és melegre van szüksége, hogy beérjen. Nem véletlen, hogy a nemzetközi boros trendeknek megfelelően Magyarországon is a legmagasabb átlaghőmérséklettel bíró borvidékeinken foglalkoznak velük nagyobb mennyiségben. A programsorozatról Harsányi Dávid szervezővel beszélgettünk.

Itt lehet meghallgatni:

A Bordó Blend programsorozat csúcspontjának a Nagy Bordói Kóstoló ígérkezik, amelyre 2014. november 29-én a Sofitel Budapest ötcsillagos szálló termeiben kerül sor. Az egész napos program valószínűleg legtöbb érdeklődést kiváltó része az a több mint 60 pincészet 120 borát felvonultató sétáló kóstoló, ahol a legtöbb olyan hazai pincészet megtalálható lesz, akik komolyan veszik e szőlőfajtákat. A kínálatot hazai borkereskedőnek köszönhetően külföldi borok is szélesítik. Az esemény kísérőeseménye lesz az a három mesterkurzus is, amelyen a vendégek bordeaux-i borokat, Sauska Cuvée 7 vertikális sort és villányi cabernet franc-okat kóstolhatnak meg.

További infó itt: bordoblend.hu

(A podcastben szereplő zene: The Cat Empire – The Wine Song)

Minden vélemény számít!