Borszerda és jazz

Idén, ugye négy Borszerda van, ami azt jelenti, hogy sokkal több esély arra, hogy olyan borokat kóstoljunk féláron, melyekkel még esetleg nem találkoztunk. Így esik ez ma is, mi pedig egy fullos programot szemeltünk ki a sokaságból.

Nyáron rákkattantunk kicsit a Duna Borrégió boraira, mániánk, hogy ez a régió mutathat kiutat a magyar borvalóság labirintusából, nagyon jól pozicionált, jó ár-érték arányú boraival. Tetszetős könnyű fehérről már írtunk, de rosék is vannak szép számmal a talonban. Viszont találtunk egy olyan programot, amely pont ilyen borokat céloz meg, hozzá pedig egész jó vacsit kanyarít, talpalávalóval.

Az augusztus 25-i Borszerda tematikája a könnyű fehérek és rosék, a Duna Borrégió Borút Egyesület pedig egy jó hungarikum válogatással készül az eseményre. A borvacsorához (6950 Ft) Fábián Juli és Sárik Péter duettje szolgáltat laza jazzt az Allee Bevásárlóközpontban található WineCaféban. Itt egyébként, ahogy Borszerdán a többi résztvevőnél is, 50%-os kedvezmény van a válogatott borokra.

A vacsora:

Hideg gyömbéres szilvaleves kardamonnal ízesítve

Dűne Cserszegi Fűszeres 2009

Grillezett kecskesajt salátaágyon zöld pisztáciával, boros narancs dresszinggel

Frittmann Ezerjó 2009

Csirkemell filé roston gombapéppel és pármai sonkával, pepita vajastésztába bújtatva kakukkfüves vajmártással

Font Rosé 2009

Fekete-fehér WineCafé mousse édes ostyával, pirított mandulával és meggymártással

Imrehegyi Dűne Nektár 2009

Pár palackkal haza is lehet (és érdemes) vinni vacsora után a kóstoltakból, lesz még idén meleg, meg lesz olyan évkezdési munkanap is, amely után jól esik majd egy pohárral.

——— Frissítés:

Emáriának hála, egy jó hangulatkép erről…

Hozzászólások

  1. EMaria mondta

    jazz és bor!!! Fábián Juli/Sárik Péter ismét nagyok voltak, a vacsora és a hozzáillesztett borok kiválóak. Küldenék néhány képet, csak nem tudom hogy hogyan….
    EMária

Minden vélemény számít!