Champagne, ahogy még sosem kóstoltad

A sosem próbált dolgok között volt eddig a champagne jéggel. Pénteken viszont én is beléptem a Moët & Chandon Ice Iméprial-t fogyasztók klubjába, és milyen jól tettem!

A Moët & Chandon ház megalkotta a világ első, jégkockával kínált champagne-át, a Moët Ice Impérial-t, ami itthon idén nyáron debütált. A hófehér palackba csomagolt cuvée pinot noir, pinot meunier és chardonnay házasítása, természetesen tradicionális eljárással készült, palackban erjesztik és érlelik minimum 18 hónapon át. Demi-sec, a dosage 45 gramm/liter.

19851034255_7d79c1cf22_k

Még csak jéggel kóstolva valóban sokkal édesebb, mint amit egy champagne-tól megszoktunk, trópusi gyümölcsös aromák, mangó, barack. Intenzív és gyümölcsös, annyira, hogy az olvadó jégkockával együtt is élvezhető marad. Érdemes egy nagyobb, öblösebb poharat használni, akár vörösborosat is, pár szem jégkockát adni a behűtött champagne-hoz és utána lehet választani, hogy mivel akarjuk még feldobni. Tehetünk a jég mellé mentalevelet, lime vagy grapefruit héjat/szeletet, uborkát, gyömbért, epret vagy málnát.

foto-3 (2)

Nekem egyértelmű volt, hogy citrussal frissítem, ezért a lime szeletet választottam, mellé pedig mentát. Ez a kombináció nem csak szerintem volt az egyik legjobb, de szerettük még a grapefruitosat is, a legvagányabb és legérdekesebb pedig az uborkás volt. Nem mondom, hogy ezentúl felcserélem a brut nature pezsgőket erre a champagne koktélra, de bevallom, hogy sokkal jobban tetszett, mint azt gondoltam, és ha már koktélt iszom, akkor az legyen ilyen.

Minden vélemény számít!