Chateau Latour pinceáron

Megjelent a piacon a 2004-es Chateau Latour, az ún. ex-negociant ár palackonként 400 euró – olvasható a Liv-Ex blogon.

Két éve áprilisban mi is beszámoltunk róla, hogy a Latour úgy döntött, kilép az en primeur rendszerből, akkor fel is vetődött, hogy a korábbi évjáratok értékesítésénél (melyekre akkor sikeresen licitáltak az en primeurben) majd a kereskedőknek meg kell küzdeniük a Latourral. A pince ugyanis csak akkor dobja piacra borait, amikor ő úgy látja jónak, hogy piacképesek.

A Liv-Ex blog most arról számol be, hogy most így döntöttek a 2004-es évjáratról. Emellett a a Forts de Latourt bocsátották kereskedelembe, 140 eurós palakcáron. Már látszik a kereskedői árrés: a 12-es kiszerelésben a Latour 2004-es Londonban 4300 font körül megy, ami 23%-os felár, a Forts de Latour pedig a pince 1400 fontos árához képest 1495 fontba kerül a londoni kereskedőknél.

Hozzászólások

  1. Hajdu Z. mondta

    A Boráros tér sarkán lévő üzemegység – legalábbis a kültéri dekoráció alapján – ugyancsak tart készleten ChL-t, és fogadok, hogy nem a fenti árakon biztosítja azt a T. Vevőközönség számára…
    :)

  2. Kántorbandi mondta

    Hozzá kell tenni azt is, hogy 2005-ben az en primeurben 110 euró volt a 2004-es évjárat, amihez képest a mostani ár 328%-al több! Azért az nem rossz hozam, miközben az irányadónak tekintett S&P 500-as index ugyanebben az időben 62%-ot teljesített. Akkor ez most jó döntés volt a Latourtól, vagy mi?

Minden vélemény számít!