Ábrahámék új arculata

Ábrahámék új arculata

Éppen egy nemrég közölt slukk miatt lett apropója annak, hogy foglalkozzam kicsit azzal a folyamattal, amely már tavaly előtt beindult az erdőbényei Ábrahám pincénél, de csak mostanában kezd kiteljesedni: logót, arculatot kapott a pincészet.

Milyen bort az ételhez?

Bor-étel-párosítás

Milyen bort vegyünk a választott ebéd vagy vacsora menühöz? Ebben segít tájékozódni az az infografika, melyre most leltünk. Semmi bonyolítás, csak kövessük a vonalakat. Bor-étel párosítási segédlet.

A tágra nyílt Mouton

Jeff Koons Mouton Rothschild 2010

Minden évben elérkezik a nagy bejelentés, hogy a soron következő évjárat milyen címkét kap a Mouton Rothschildnél, jobban mondva, hogy ki tervezi azt. A dolog már több mint fél évszázada fut, óriási megtiszteltetésnek minősül művészként a címkére kerülni. Ilyen, mint most azonban még nem volt: a Mouton extrém vizekre evezett.

Boros tetkók

Boros tetkók

A bor lehet egyszerű fogyasztási cikk, de lehet sokkal több is annál: divatcikk, ikon, fétistárgy, vallási eszköz, szakrális médium, történelmi és kulturális közvetítő közeg, és még sorolhatnánk. Éppen ezért számtalan művészeti alkotás tárgya, és nem is olyan meglepő, ha megjelenik az emberi bőr vásznán is.

Bogyólé-buli

Bogyólé-buli

A Bogyólé neve lassan összeforr az újbor képzetével és képzettársításnak sem utolsó, ha megvillan előttünk Beaujolais. Bár az én fejemben Szent Márton egy pallossal épp kettévágja Villefranche-Sur-Saone térképét, erre a vonalra felfűzve lesz keresnivalónk újbor-party szinten.