Domaine des Escaravailles Les Hautes Granges 2011

Rhone az egyik gyengém, hát még a syrah. Ez nem elfogultságot, inkább magasabb várakozásokat gerjesztett bennem. A pohárba sötét, de fiatalosan lilás reflexeket mutató lé került.

Illatában feketeribizli, bors, kövek. Mély, meleg, összetett illat, nagyon egyben van és adatik egy jó adag hűvösség is. Szájban a legfontosabb, hogy dzsúzos az elejétől a végéig. Gyümölcsös, szinte édes textúra (magas alkohol, talán az egyetlen döccenő).

Nagy test, fanyar fekete bodza, sok gyümölcs, érett, de élénk tanninérzet. Karácsonyi és keleti fűszerek is szép számmal, szilva és licsi (!). A savgerinc remek, a lecsengés is hosszú, rágcsálni való, de az alkohol kissé kikandikál.

A Radovinben vettem, a 6720 Ft minden fillérjét megérte. Egy kevéssel több komplexitással meglenne az 5 csillag (lehet, hogy csak egy-két év kell neki a palackban), így vastag 4,5 azzal, hogy az egyik legjobb vörösbor, amit mostanában ittam.

Hozzászólások

  1. Fater mondta

    Mielőtt valaki megszólna miatta, talán nem volt egyértelmű:

    “Mély, meleg, összetett illat, nagyon egyben van és adatik egy jó adag hűvösség is.”

    Az illata alapvetően meleg karakterű, talán az alkoholtöbblettől, talán a gyümölcsöktől, de megvan benne a rhone-i syrah-kra jellemző hűvösség is.

Minden vélemény számít!