Egyszerűen vörös

Március 25-én ad koncertet Budapesten Mick Hucknall, a Simply Red egykori vezetője. A 2010-ben feloszlott nagy múltú, 25 év alatt 50 millió lemezt eladó soul zenekar nevét a frontember haja színéről, ill., a haja színére utaló becenevéről (Red) kapta. Vagy mégsem? Mick Hucknall magyar borokról is.

Mick Hucknall mostani tevékenységét tekintve ugyanis lehet, hogy már akkor „meghitelezték” neki a borász jövőt. Az énekes ugyanis a nagy sztár hype-ot beelőzve, még 2005-ben alapított birtokot Szicílián, hogy ideje nagy részét a borászatnak szentelje, ahogy akkor a Decanter is beszámolt róla.

A stílusosan Il Cantante (Az énekes) nevet viselő pincészet oldalát böngészve az a benyomásunk támad, hogy kicsit megfogyatkozott a lendület a kezdethez képest. Pedig Mick Hucknall többször is sztárvendég volt a veronai Vinitaly-n, és továbbra is folyamatosan tweetel a borokról, új élményeiről, frissítéseit itt lehet követni. Ezt a budapesti koncert előtt és után érdemes lesz majd böngészni, hazai borokról is biztos füttyent majd párat.

A Lángoló Gitárok blogon megjelent hosszú interjúból kiragadtam azokat a részeket, melyek idepasszolnak:

Azt olvastam rólad, hogy ahogy időd engedi, Olaszországban termelsz bort. Honnan jött ez?

Ez egy jó kis hobbi, amit nagyon szeretek. Van egy barátom, aki az Etna lábánál szőlőgazdálkodott, és nagyon tetszett, amit csinál. Egyébként nemcsak készítem a bort, de gyűjtöm, és persze élvezem is őket. Meg kell, hogy mondjam, a magyar borokat különösen. Van egy kisebb gyűjteményem a magyar borokból, ami véleményem szerint nagyon alulértékelt. Jobban kellene dolgoznotok azon, hogy ismertebbek legyenek a világban, és több helyen lehessen őket vásárolni. De arra is gondoltam, hogy talán ez tudatos, és megisszák a magyarok az összes jó bort, azért nem jut másnak.

Van kedvenced?

Mindig az ételhez választok bort, mert általában vacsorához vagy ebéd mellé iszom egy pohárral. Nem tudok kedvencet mondani, mert a legfinomabb cabernet is elveszti a jellegzetességeit, ha valami fűszeres étel mellé iszod, ezért oda kell figyelni, hogy jól válasszon az ember. Borászatot pedig nem szeretnék kiemelni, mert akkor a többit elnyomom, és sok jó borászotok van. Szívesen fogadok a koncertemen borokat, hogy bővüljön a gyűjteményem magyar szekciója.

Minden vélemény számít!