Egytőről évjáratbemutató

2016-ban néhány Budapesti és vidéki borbár úgy döntött, hogy közös eszmékre helyezve a hangsúlyt egységesítik erőiket. Összefogásuk célja, minél több jelenlegi és leendő borivóval megismertetni kedvenc Kárpát-medencei szőlőfajtáikat. 

60707108_1717835298319838_9174853990335119360_n

Első körben egy egyenpalackozású, bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost készítettek közösen, Sebestyén Csaba borásszal. Választásukkal a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítése volt a cél. Az Egytőről-borokat alapvetően közérthetőre, bisztrósra hangolták, így ami közös bennük, az a könnyedség és a gyümölcsösség. A második évjárat esetében, a Pálffy Szőlőbirtok és Pincénél egy Olaszrizlinget, illetve, visszatérve a Sebestyén Pincéhez, egy Kadarkát hoztak csavarzár alá.

Most pedig bemutatkoznak az új Egytőről-borok!

A 2018-as évjárat két bora: Az EGYTŐRŐL KÉKFRANKOS, amit Böjt Gergő, és az EGYTŐRŐL FURMINT-HÁRSLEVELŰ, amit pedig Szilágyi László készített.

A nagyon könnyed bár stílustól egy cseppet most elrugaszkodtak, mindkét új bor egy lehelletnyit komplexebb, de még így is abszolút a “kérek szépen belőle még egy pohárral” kategóriát erősítik.

Június 13-án egy Teraszbuli keretében mutatják be az új borokat a nagyközönségnek, a 0,75 Bistro teraszán, ahol minden kiállító borász és borbár 2-2 Kárpát-medencei bort mutat majd be.

Két új budapesti borbárral, nevezetesen a Kóstolom Borbárral és a Winebar by Laurel borbárral bővült az Egytőről csapata, így már velük is találkozhattok ezen az eseményen, illetve ott lesz Pálffy Attila és Sebestyén Csaba is a korábbi évjáratok boraival. A 2016-os Kékfrankost, a 2017-es Olaszrizlinget és 2017-es Kadarkát is meg tudjátok kóstolni ezen a különleges estén.

Facebook esemény

Minden vélemény számít!