// bejegyzés

Slukk!

Gál Lajos Pincészete Kántor-tag 2009

closeEz a bejegyzés több mint egy éve született, és lehet, hogy elavult információkat is tartalmaz!

Nagy bor került a kezembe, azonnal ki is bontottam, már csak a név miatt is, ami kötelezett. Mármint a dűlő neve. Így aztán lőttek az objektivitásnak már az elején.

Ráadásul olaszrizlingről van szó, amely Matt Kramer elhíresült mondása óta különben is a szívügyem.

A pincészetet régóta kedvelem, annak kimondottan örültem, hogy Egerszólátról ismét nagytestű fehéret sikerült kóstolni. A boron azonnal érződik a 10 hónapos tölgyfahordós érlelés, na meg a 2009 érett, intenzív, koncentrált alapanyaga. Virágok illatban, fehérszirmúak, főleg akác, ezt követik az érett almás, őszis jegyek, és valami negédesség, déligyümölcs is. Szájban nagy test, szépen belesimul a sav, a 14.5%-os alkohol sem tűnik fel. Az említett aromavilág kiegészül az olaszrizling jellegzetes kesernyés-mandulás-gyógynövényes jegyeivel, de érezhető ásványosság és mézesség is. Gyümölcsből egyértelművé válik az őszibarack és a banán-sárgadinnye vonal, szép hosszú a korty, úgyhogy lehet rajta csámcsogni, aszalt, mazsolás ízek is feltűnnek.

Mivel 500 palack készült mindössze, nem is zavaró a 5-6000 Ft közötti ár, persze nem éppen a mindennapi kategóriába tartozik. Mindenesetre 4,5 csillagnál nem kaphat kevesebbet, (már csak a neve miatt sem).

Kapcsolódó:

Ajánljuk:

Orbán Pince Chardonnay Battonage 2009
Bősz Adrián Riesling 2008 Csóka-hegy dűlő
Dúzsi Pipe 2011
Hetényi Szekszárdi Syrah 2008
Egri Rosé 2011 (Kovács Nimród Winery)
St. Andrea Napbor – Egri Csillag 2011
Chateau Beaumont Cru Bourgeois 2008

Nincs hozzászólás ehhez: “Gál Lajos Pincészete Kántor-tag 2009”

Hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!



Legutóbbi hozzászólások

  • Kántorbandi: @ BZoltan: Zoli, nem az, legyél is lokálpatrióta. Én azonban azt képviselem, hogy tanuljuk meg a bort...
  • BZoltan: Hát, nem tudom. Vegyes érzéseim vannak amikor azt látom, hogy bővül a külföldi borok kínálata. Egyrészt ugye...
  • Kántorbandi: @ hegyaljai: mi köszönjük!

Csatlakozz!