// bejegyzés

Gondoljuk

Gary Vee a falon

Több érdekes borvilági arc is jelen lesz az idei VinCÉ-n, kétségtelenül a legérdekesebb (Legkiszámíthatatlanabb? Leginkább trendszetter? Leginkább megalkuvásoktól mentes?) mind közül Gary Vaynerchuck lesz, a boros újmédia fenegyereke.

Már nem emlékszem mikor láttam először a Wine Library TV-n Gary Vaynerchuk-ot, de akkor fogalmam sem volt róla, hogy az ordibáló és erősen extrovertált, nagyokat öblögető és köpő, folyamatosan pörgő figura a borvilág legbefolyásosabb emberei közé fog tartozni egyszer.

Pedig így van akkor is, ha már kiszállt a netes bortelevíziós business-ből és ma már „komoly” cégeknek ad „komoly” tanácsokat az arculatépítés, netes kapcsolattartás és a sikeres üzletmenet előmozdítása tárgykörében. Azt hiszem a fenegyerek jelzőt róla mintázták.

Gary fehérorosz származású és gyerekkora óta az USA-ban él, de ami fontosabb: ő a legjobb példája annak, hogyan csinálhat valaki a hobbijából temérdek pénzt. A Wine Library TV több, mint ezer adást élt meg, 2011 márciusában volt az utolsó, sok rajongója siratta. Persze a Wine Library TV és a Daily Grape adásai nem kerültek le a netről, ezért a fiatalember sajátságos stílusa – szimpatikus vagy sem – ma is közszemlére van téve (kedvcsinálónak érdemes egyet megnézni, akár csak a bejelentkezés erejéig).

Azóta rengeteg show-ban lépett már fel, rádiózott, könyvet is írt, millió követője van a twitteren, szóval a rezdülései ma is befolyásolják a dolgok menetét a bor világában.

Mr. Vaynerchuk egyébként nagy felfedező, többször is lengette már a magyar borok zászlaját. Bele volt zúgva a furmintba több alkalommal, ordibálva tetszett neki pl. egy Királyudvar bor, de amikor magyart kóstolt annak mindig híre ment a hazai boros körökben.

Félig velünk lesz a VinCE kiállításon: New Yorkból fog bejelentkezni vasárnap és egy másfél órás előadást-kóstolást vezényel majd le, remélhetően mindannyiunk okulására. A kóstolósorban török, orosz, szlovén, szerb, bolgár és magyar borok lesznek, az interaktív jelleg miatt kérdezni is lehet majd tőle.

Gary Vee adásait mindenképpen érdemes nézegetni, íme egy kis ízelítő, a már említett furmintos.

Kapcsolódó:

Ajánljuk:

A bordíva a magyarokról
Világ borbloggerei, egyesüljetek!
A J.P. Chenet paradoxon
Dübörög a lengyel borpiac
Kiégett szőlők
Aszúforradalom
Beszt of keresés 2013

4 hozzászólás ehhez: “Gary Vee a falon”

 1. Ha tényleg interaktív lesz akkor valaki végre kérdezze már meg tőle, hogy milyen gombát szed :) mert én is olyant szeretnék.

  A srác zseniális. Élő példája annak, hogy a borról hogyan kell beszélni. Persze messze nem a stílusra gondolok, hanem a tartalomra. Valahogy az ő borleírásai nincsenek tele olyan arcpirító ostobasággal amilyennel sok más “borszakértő” szédít.

  Érthető, frappáns és egyszerű… mindez egy raklap amfetaminnel felgyorsítva :)

  Írta: BZoltan | március 19, 2012, 07:10
 2. és tipikusan NEM tévés/rádiós hanggal ellátva. ilyen volt a CNN morcos rekedt faszija is, a Richard Quest, akiről elsőre mindenki azt mondta, hogy na, ez nem fog képernyőn maradni, és mekkora karriert futott be! :)

  Írta: Kántorbandi | március 19, 2012, 10:18
 3. Richard Quest te csodás:
  http://www.nypost.com/p/news/regional/item_s3i7LuqYdavTYx6pbbwmLN

  így a műanyag drogok világában már kezet is foghat Gary-vel :)

  Írta: shiraz | március 19, 2012, 18:43
 4. emlékszem erre. hát igen, a legjobbakkal is előfordul :D ennek ellenére, kedvenc mondatom a cikkből:

  He was reportedly once offered a position for the English-language version of the controversial Al Jazeera network, but said he turned it down because being gay and Jewish, he didn’t think it would be a good fit.

  Írta: Kántorbandi | március 19, 2012, 19:21

Hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!Legutóbbi hozzászólások

 • malnale: En nemetorszagbol jöttem elöször Somlora,azert, mert nagyon szeretem a bort. Kerdezösködtem utana, hogy...
 • BZoltan: Régi fogadalmam, hogy somlói termelővel kapcsolatban igyekszem csendben maradni, de Tamás esetében ez nehéz....
 • BZoltan: Szerintem kimondottan nagyszerű dolog, hogy a természetesség és a kézművesség nem alternatívái egymásnak,...

Ezt olvasták legtöbben

 • No results available

Csatlakozz!