Kis Borhatározó

Megjelent a Magyar Formatervezési Különdíjas, a legjobb közép-európai design-diplomamunkák közé választott Kis Hungarikumhatározók könyvsorozat legújabb kötete, a Kis Borhatározó.

Szabó Zsófi grafikus diplomamunkájából indult projekt alig két év leforgása alatt egy tíz könyvből álló sorozattá nőtte ki magát. Az eredeti célnak megfelelően a fiatal kortárs írók szubjektív történetei és az egyedi illusztrációk ebben a kötetben is önironikus humorral értelmezik újra kulturális értékeinket, a magyar virtust, lelkületet és specialitásokat.

borhatarozo_image_8_web

A magyarul és angolul megjelenő új kiadvány a Bortársasággal történt együttműködésből született. A Kis Borhatározó többek között a magyar borkultúrát, a borhoz kapcsolódó sajátos viszonyunkat, és a kívülállók számára sokszor furcsa szokásainkat jeleníti meg. A szövegeket Oravecz Péter, Ughy Szabina, illetve Kálmán Gábor jegyzik, a könyvhöz készült grafikák Szabó Zsófi munkái, a Bortársaság csapata pedig abban segített, hogy szakmailag is hiteles szövegek szülessenek.

A Kis Hungarikumhatározók könyvsorozat első, 2014-es kiadásakor hat kötet jelent meg: a Kis Közhelyhatározó, a Kis Piachatározó, a Kis Fürdőhatározó, a Kis Balatonhatározó, a Kis Kocsmahatározó és a Kis Pálinkahatározó, amelyek magyar, angol és olasz nyelven láttak napvilágot. A 2015 nyarán kiadott kiegészítő termékek már elérhetőek voltak nemcsak a főbb designboltokban, hanem a nagyobb designvásárokon, fesztiválokon is. Az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel 2016 tavaszán megszületett a Kis Találmányhatározó, a Kis Pusztahatározó és a Kis Konyhatározó, a korábbiak mellett német és japán nyelven is.

www.hungarikumhatarozok.hu

Minden vélemény számít!