Kreinbacher pezsgők

A Kreibacher pincészet a Budai Borfesztiválra időzítette a legújabb, tradicionális eljárással készült, palackos erjesztésű és érlelésű pezsgőinek a bemutatóját.

Mind a négy Furmint alapú, és ezek az első tételek, amik a birtokon készültek. Egy champagne-i pincemester, Christian Forget segített abban, hogy az elképzelt magas minőségnek megfeleljenek. Nem is kellett csalódnunk, valóban kiemelkedőek: szépen hozzák az ásványos, izgalmas somlói karaktert, de hagyják érvényesülni magát a pezsgőt. Mindegyik elegáns, jól eltalált egyensúllyal, remek ár-érték aránnyal.

Új címkék, új logó, új elképzelések és egyben a somlói hagyományok folytatása jellemzi most a birtokot. Aki a borfesztiválon jár, mindenképpen kóstolja meg, biztos vagyok benne, hogy fogunk még ezekről a pezsgőkről hallani.

Kreinbacher Brut Classic 85% Furmint, 15% Chardonnay házasítása, 10 g/l maradékcukorral. Alma, kis méz, szép ásványosság, gyógynövényes aromák, citrus. Kellemes, jól iható tétel, szép aromákkal.

Kreinbacher Extra Dry 85% Furmint, 15% Chardonnay házasítása, 16 g/l maradékcukorral. Körte, barack, kis méz, kis kesernye, ásványosság. Behízelgő tétel, szépen kerekíti a maradékcukor, kellemes habzás.

Kreinbacher Brut Nature 100% Furmint nyerspezsgő. Alma, ásvány, só, kis méz, kamilla, virág, kekszes aromák, grapefruit. Élénk, de nem bántó savak, apró buborékok. Szép, szikár tétel.

Kreinbacher Prestige Brut 100 Furmint, 9 g/l maradékcukorral. Érett alma, édesfűszer, ásvány, méz, fehérvirág, citrus. Elegáns, apró buborékokkal, hosszú lecsengéssel.

Minden vélemény számít!