Nyakas Budai Riesling 2011

Ha valaki egy komoly rajnait vár, csalódni fog. Ha egy könnyed bulibort szeretnénk és nem vagyunk fajtanácik, akkor éppen súrolja a felső árlimitet.

Tán azért budai és nem rajnai rizling van a címkén, mert ez a bor nem az. Illetve, végül is az, de mégsem. Mert valóban, szép rajnais fajtajelleges illattal nyit a bor, ami a gyümölcsöket illeti, ott is van a karakteres citrusos vonal. Ami a petrolosságot, hát azt hiába keressük. Ennek ellenére a pohárban szép mély citrom színt mutatva, lédús citrusos illatokat eregetve nagy ígéretekkel kecsegtet. Melyeket aztán sosem vált be.

Szájban ugyanis egysíkú, az érett citrom és grépfrút megvannak, de a test középen lukas, valahogy elfogy a szájban. Nem arról van szó, hogy rossz bor lenne, dehogy. A Nyakas pincétől komoly csalódás még sosem ért. Mert végül is minden a helyén van itt, komoly hiba nem mutatkozik, jól is itatja magát, friss, gyümölcsös, még egy kis szénsav is felüti a fejét. Inkább úgy lehetne megfogalmazni, hogy egy rieslingecske ez, és ha ezt a tényt helyén kezeljük, akár még az 1800 forintos árat is el tudjuk fogadni. Ennyiért 3 csillagos árértéket képvisel.

Minden vélemény számít!