Pezsgőcsodák a Gourmet Fesztiválon

Ma még tart a Gourmet Fesztivál és a legjobb pezsgőket idén is a Kreinbacher Birtoknál találjátok. Hogy netán gumicsizma kell és esőkabát? Na és. Ha csak nem a gonosz nyugati boszorkány vagy, nem fogsz elolvadni, maximum a champagne-októl, amiket ott kóstolsz. 

A Kreinbacher Birtok minden eddiginél komolyabb line uppal nyitja a fesztiválszezont, a top éttermek kínálata mellé somlói tradicionális pezsgőik és boraik mellett három francia champagne-ház és egy termelő kínálatából választhat a nagyközönség.

A Gourmet az egyetlen olyan rendezvény, ahol felvonulnak az ország top éttermei, a somlói Kreinbacher Birtok pedig pezsgői bemutatkozása, 2014 ősze óta igyekszik bizonyítani, a gasztronómia nem lehet teljes tradicionális pezsgők és champagne nélkül. Furmint alapú Méthode Traditionnelle pezsgőik ideálisak a fesztivál egyik fő témája, a halból készített ételek mellé, de aperitifként vagy két fogás között is frissítőnek. Kínálatukban a limitált kiadású Prestige Brut Magnum 2011 most először kóstolható fesztiválon, mellé az Arany Kaviár egy specialitással készül. A tápióka ropogóssal és mangóval kínált kaviárkóstolót kifejezetten a Magnum pezsgővel párban ajánlják.

fotó

Ahogyan Budapest Michelin-csillagos éttermeiben vagy a legszínvonalasabb vendéglátóhelyek kínálatában, a Gourmet Fesztivál italválasztékában is megjelenik majd Champagne, az egyik legnagyobb presztízsű francia borvidék. A Kreinbacher forgalmazásában tavasztól két újabb neves ház, a Piper-Heidsieck és Charles Heidsieck is elérhető a Champagne Pol Roger és a termelő, Paul Bara mellett. Az érdeklődők a Birtok Champagne Pop-Up bárjában most könnyedén belekóstolhatnak a luxus világába, 10-féle champagne pohárral is rendelhető, hogy minél többen megismerhessék a különböző stílusokat, házasításokat, rosékat és évjáratos tételeket.

BRUT 5

Egyik újdonságuk a Champagne Piper-Heidsieck, amelyet a Gourmet vendégei épp a cannes-i filmfesztivállal egyidőben ismerhetnek meg. A vörös szőnyegen vonuló hírességek több mint két évtizede Piperrel ünnepelnek, ahogyan az Oscar-gálák exkluzív pezsgője is ez a ház lett 2015-től. A pinot noir szőlőfajtára építő, telt cuvée-jük stílusa Marie Antoinette óta dívák egész sorát, Marilyn Monroe-t is meghódította, pincemesterük, Régis Camus szakértelmét pedig nyolc alkalommal díjazták „Az Év Pezsgőkészítője” elismeréssel az IWC versenyen.

A Charles Heidsieck cuvée-jének össze nem téveszthető karakterét a réserve borok rendkívül magas aránya (40 %) és kora adja meg (átlagosan tíz év), ami sokak szerint a presztízs cuvée-k szintéjre emeli házasításukat.

Charles Heidsieck_FORRÁS Pol Baril

A Pol Roger elegáns stílusával komoly népszerűségre tett szert az Egyesült Királyságban, a „gentlemenek champagne-a” Sir Winston Churchill kedvence volt, később presztízs cuvée-jük is róla kapta nevét. A sorban az egyetlen termelő, azaz saját területén champagne-t készítő Paul Bara legnagyobb kincse a 100 % grand cru termőhely. Pincemesterük, Christian Forget a Birtok tanácsadójaként mára Somlón is szinte otthon érzi magát, örömmel fedezte fel ezen a számára korábban ismeretlen borvidéken, mire képes a furmint és a terroir.

Minden vélemény számít!