Tudjuk mit ivott Clinton

Hát itt volt a Clinton. Az exelnök, aki népszerűbb, mint a regnáló. Legalábbis a világban, tőkét is kovácsol belőle Mr. (Ex) Prez. Tudjuk mit ivott. És eláruljuk. Jó mi?

Magyarországon turnézott Bill Clinton amerikai exelnök. Clinton úr, amióta kedves neje, Hillary átvette a családban a nadrágot és a kezdeményezést, írt egy könyvet, és világkörüli turnéra indult. (Jimmy Carter meg házakat épít, kinek mi fekszik jobban.)

Jelen állás szerint Clinton a világ legdrágább előadója, gázsija 50 millió volt, közös fotót 250 ezerét vállalt. (itt Budapesten az egészségbiztosításról mondta meg a frankót, azzal anno ő is megpróbálkozott, igaz, kevés sikerrel). Na de hagyjuk is a celebszpottingot, merthogy Clinton látogatásának van néminemű boros vonatkozása. Miazhogy, nagyonis.

Clinton moderátora ugyanis Kovács Nimród (UPC), volt aki a Monarchia Borászat tulajdonosa is egyben, ráadásul MATT-Monarchia néven van egy amerikai borkereskedelmi vállalkozása. Legott telefonra kaptunk tehát és megkerestük Kovács Nimródot, ugyan mondaná el, ha már ilyen fontos posztot kapott, mutat-e majd a preznek Monarchia-borokat.

(Azt tudni kell, hogy Kovács Nimród 21 évesen kivándorolt Amerikába, és egy coloradói kábel TV-telekom céget vezetett. 2000-ben települt haza, de ingázik Denver és Budapest között)

Kovács Nimród elmondta, hogy a vacsorán, amely Clinton előadását követte, Monarchia borokat szolgáltak föl. A menün Pók Tamás battonage Chardonnay-ja, illetve a cég Rhapsody in Red névre hallgató egri küvéje szerepelt. Ez utóbbi egy Kékfrankos, Cabernet Franc és Merlot házasítás, jómagam már kóstoltam, leginkább a vörös bogyós gyümölcsök maradtak meg belőle, meg a nekem egy kicsit túl lágy tannin.

Ezt a sort kóstolhatta volna meg a vacsorán Clinton, ha nem távozik az amerikai elnök angolosan (muhaha, megvan a képzavar) a helyszínről. De távozott. Micsoda izgalom! Dráma, feszültség! Fog-e az amerikai exelnök magyar bort kóstolni Budapesten?

Nyugodjanak meg, megtörtént. Clinton a Tom & George-ban vacsorázott szűkebb körben, és itt a szekszárdi (ettől hízik a Kántorbandi büszkesége) Takler Ferenc Regnumját itta. Ez a vörös Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Kékfrankos küvéje. Kovács Nimród szerint Clintonnak nagyon tetszett a Regnum.


Kovács úr egyébiránt elmondta, hogy komoly terveik vannak még a Clinton családdal. Hillary Clinton célba vette a Fehér Házat (hogy a férje legyen az USA első first gentleman-je), ezért Hillary-t és kampánystábját meg akarják hívni egy nagy borkóstolóra a MATT-Monarchia New York-i borboltjába. Az ügy koránt sem reménytelen, ugyanis rendszeresen náluk vásárol például New York kormányzója, Geroge Pataki, illetve Michael Bloomberg, New York polgármestere.

Helszíni tudósítást nem ígérünk, de beszámolunk a dologról, az hétszentség.

Stevie Kraft

Korábban:

A Nagy Berlini balhé – Flessbekk, mein Engel

Rengeteg magyar érem Párizsban

Meghalt Gallo, oda Kalifornia

Must a Szigeten

Hozzászólások

 1. mondta

  13. 2007-10-12 11:29:24

  Link itt:
  borravalo.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=7601

  12. 2007-10-12 11:28:46

  KaberNet: OK, Rookie Roo, király vagy! :D Ajánlom figyelmedbe ezt az írásunkat: Ha Oscar-gála, akkor sztárborok, nincs új a nap alatt, van már pornó-ikon bor! :)

  11. Rookie ex prez 2007-10-12 10:20:06

  Volt egy olyan érzésem, hogy az amerikai elnököknek hibás az angolja (is), persze jobban belegondolva lehet, hogy ez mindössze a jelenlegire igaz… (isn`t it?)

  Na, jó, meghajolok a bulvár fontosságát magyarázó gondolatok előtt, sőt, még ötletelek is veletek:
  -> Esetleg lehetne készíteni egy cikket arról, hogy milyen bort iszik Gyurcsány, Dundika, Pokol Béla, Anettka… De főleg: milyen cuvée-t iszik Monique Covet…

  Esetleg egy letölthető film is növeelhetné a PI-t: “Sandra Iron és a Teleki Cabernet üvege”

  10. guvatgenya 2007-10-11 15:53:17

  Rookie!
  A bor az súlyosan a luxus/presztízs kategória, ezér kell a celebek, meg a híresemberek kezébe beszuszakolni a borospoharat. Az átlagfogyasztónak olcsóbb egy palack bort venni, mint egy rolexet, ha már mindenképpen azonosulni akar.

  9. 2007-10-11 11:47:08

  Ruki, hiába írsz be Clinton néven, a hibás angolodat száz méterről kiszagolom. :D :D :D
  Az igazi Trebitsch

  8. Clinton 2007-10-11 11:39:54

  All right, Mr. 7! I agree!

  In this case I promise, I will be the best consumer of the Monarchy selection (This Monarchy can be found in Africa, isn`t it?)

  7. 2007-10-11 11:32:45

  Ruki! Idézek a postból: “Hillary Clinton célba vette a Fehér Házat (hogy a férje legyen az USA első first gentleman-je), ezért Hillary-t és kampánystábját meg akarják hívni egy nagy borkóstolóra a MATT-Monarchia New York-i borboltjába. Az ügy koránt sem reménytelen, ugyanis rendszeresen náluk vásárol például New York kormányzója, Geroge Pataki, illetve Michael Bloomberg, New York polgármestere.
  ” Szóval, ha NY legjobb éttermeiben megy a Monarchia selection, a Takler pl., és mindenki tudja, hogy ezt isszák a magas beo politikusok, meg látjálk egymásnál, akkor igenis a borról szól. Írhattunk volna arról is, milyen volt a menü a Tom and George-ban, de minket elsősorban a bor érdekelt. Amit a Clinton ivott.

  6. Rookie 2007-10-11 10:54:28

  Nem hinném, hogy az a vacsora a borról szólt. A magyar borászatnak szerintem semleges, ameddig Clinton nem hangoztatja Ukrajnától Kenyáig, hogy a legjobb bor, amit eddig életében ivott, az a szekszárdi…

  „Ladies and gentelman! I feel lucky to be here, but above all the scientific, economical and social dissonances I read in the paper in my hand in this very minute, I have to underline: I love the hungarian wine!”

  Clinton és a bor összekapcsolása olyan, mint ha a Take That homokosai Budapesten nem Bacardi breezertől ájulnak delíriumba, hanem vörösbortól. Tök mindegy, a sztori nem a borról szól, semmi köze hozzá. Amiről itt szó van az az, hogy egy Clinton arc Magyarországon van, akkor a broblog (érthetően) arról ír, hogy az öreg milyen bort ivott, vagy nem ivott…

  A magyargyümölcsök.hu pedig arról, hogy Clinton a vilmoskörtéből még egy szeletet kért, de visszautasította a mangót.

  A palinka.hu arról számol be, hogy Clinton a san marinoi barackpálinkát fintorogva küldte vissza, követelve egy kisüstit!

  Szóóóval: ez a sztori nem a borról szól…

  5. miki 2007-10-09 09:01:16

  Nőben és borban a Szekszárdi a letgjobb. A fele igazságot már Clinton is tudja.

  4. Kinek a Papp 2007-10-08 19:09:08

  Ja, Tyúkszem, ezt azok mondják, akik nem merik beismerni, hogy ronda a nőjük, bátorságuk (vagy lehetőségük) meg nincs, hogy leváltsák. :)

  3. Tyuxem 2007-10-08 18:21:15

  Szerintem, ha egy bort már magyaráznak, az pont olyan amikor megmagyarázzuk, hogy miért azzal házasodtunk akivel. Egy a lényeg! Ízlik, vagy nem ízlik. Lehet, hogy nekem az a legjobb, amire más (vájtnyelvű?)csak legyint. Tisztára mint a nőkkel! Szóval az a lényeg, hogy igya! Akár az asszony is. Legyen szerencsénk velük!

  2. StevieKraft 2007-10-08 15:48:51

  Rookie!
  Itten nem is az, hanem az hogy a… na elmagyarázom. Ez az egész boros biznisz is éppen olyan, mint az órabiznisz. Ottan van a híres sportóramárka, mondjuk Rolex. És a reklámon szerepel XY híres golfozó (az sport? muhaha) hogyaszongya ő is ezt hordja, aztán a sok fatökű akinek van pénze megveszi, azt sem tudva, hogy mi az isten az a Tachyméter.
  Na így lehet ez most a Clintonnal is (sokkal inkább Clintonné kóstolójával) egyszerűen jól jár vele a magyar borászat, ha ilyen arcok hörpölnek, függetlenül attól, hogy értenek-e hozzá, vagy nem.
  Kovácsékat felejtsd el…

  1. Rookie 2007-10-08 15:34:41

  Nekem az egészből az maradt meg, hogy tegnap a tévében riport ment a Kovács (?) házaspárról, akik, Bochkor „én egy magyar híresség vagyok” Gábor korszakalkotó ötlete révén részt vehettek az ominózus vacsorán.

  – Mondja kedves Kovács úr, milyen volt a vacsora?
  – Nagyon jó buli volt. Készült egy kép a feleségemmel, az elnökkel és velem. Nézzék: itt van!
  – Miért olyan nagy dolog az önnek, hogy találkozhatott az elnökkel?
  – Egy ilyen vacsorára sohasem lett volna pénzünk elmenni…
  – Jó volt a konyha?
  – Hihetetlen… egy nehézség volt csupán: meg kellett tanulnunk késsel, villával enni.
  – Clinton angolul tartott előadást. Értették, hogy miről beszélt?
  – A feleségem beszél pár szót oroszul, ám ő sem értett egy árva szót sem!

Minden vélemény számít!