• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Tudjuk mit ivott Clinton

2007-10-08 ● borravalo.hu

Hát itt volt a Clinton. Az exelnök, aki népszerűbb, mint a regnáló. Legalábbis a világban, tőkét is kovácsol belőle Mr. (Ex) Prez. Tudjuk mit ivott. És eláruljuk. Jó mi?

Magyarországon turnézott Bill Clinton amerikai exelnök. Clinton úr, amióta kedves neje, Hillary átvette a családban a nadrágot és a kezdeményezést, írt egy könyvet, és világkörüli turnéra indult. (Jimmy Carter meg házakat épít, kinek mi fekszik jobban.)

Jelen állás szerint Clinton a világ legdrágább előadója, gázsija 50 millió volt, közös fotót 250 ezerét vállalt. (itt Budapesten az egészségbiztosításról mondta meg a frankót, azzal anno ő is megpróbálkozott, igaz, kevés sikerrel). Na de hagyjuk is a celebszpottingot, merthogy Clinton látogatásának van néminemű boros vonatkozása. Miazhogy, nagyonis.

Clinton moderátora ugyanis Kovács Nimród (UPC), volt aki a Monarchia Borászat tulajdonosa is egyben, ráadásul MATT-Monarchia néven van egy amerikai borkereskedelmi vállalkozása. Legott telefonra kaptunk tehát és megkerestük Kovács Nimródot, ugyan mondaná el, ha már ilyen fontos posztot kapott, mutat-e majd a preznek Monarchia-borokat.

(Azt tudni kell, hogy Kovács Nimród 21 évesen kivándorolt Amerikába, és egy coloradói kábel TV-telekom céget vezetett. 2000-ben települt haza, de ingázik Denver és Budapest között)

Kovács Nimród elmondta, hogy a vacsorán, amely Clinton előadását követte, Monarchia borokat szolgáltak föl. A menün Pók Tamás battonage Chardonnay-ja, illetve a cég Rhapsody in Red névre hallgató egri küvéje szerepelt. Ez utóbbi egy Kékfrankos, Cabernet Franc és Merlot házasítás, jómagam már kóstoltam, leginkább a vörös bogyós gyümölcsök maradtak meg belőle, meg a nekem egy kicsit túl lágy tannin.

Ezt a sort kóstolhatta volna meg a vacsorán Clinton, ha nem távozik az amerikai elnök angolosan (muhaha, megvan a képzavar) a helyszínről. De távozott. Micsoda izgalom! Dráma, feszültség! Fog-e az amerikai exelnök magyar bort kóstolni Budapesten?

Nyugodjanak meg, megtörtént. Clinton a Tom & George-ban vacsorázott szűkebb körben, és itt a szekszárdi (ettől hízik a Kántorbandi büszkesége) Takler Ferenc Regnumját itta. Ez a vörös Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Kékfrankos küvéje. Kovács Nimród szerint Clintonnak nagyon tetszett a Regnum.


Kovács úr egyébiránt elmondta, hogy komoly terveik vannak még a Clinton családdal. Hillary Clinton célba vette a Fehér Házat (hogy a férje legyen az USA első first gentleman-je), ezért Hillary-t és kampánystábját meg akarják hívni egy nagy borkóstolóra a MATT-Monarchia New York-i borboltjába. Az ügy koránt sem reménytelen, ugyanis rendszeresen náluk vásárol például New York kormányzója, Geroge Pataki, illetve Michael Bloomberg, New York polgármestere.

Helszíni tudósítást nem ígérünk, de beszámolunk a dologról, az hétszentség.

Stevie Kraft

Korábban:

A Nagy Berlini balhé ? Flessbekk, mein Engel

Rengeteg magyar érem Párizsban

Meghalt Gallo, oda Kalifornia

Must a Szigeten

Címkék: battonage, Clinton, Kovács Nimród, Monarchia, Pók Tamás, Regnum, Takler ferenc

← Mire megy ki a játék? Részrehajló a borpápa? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!