• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

1000 alatt (2013 ? I.)

2013-03-19 ● Kántor Endre

Beindult a tavaszi verkli, a nagy láncok a húsvéti szezonra elkezdték kihozni akciós listáikat. Szokásunkhoz, és a jó magyar válságtárcákhoz mérten ragaszkodva mi a mágikus 1000 forint alatti borokat néztük meg, elsőként a Metrónál.

Sorra jönnek ki a láncok a tavaszi akciós borlistákkal, melyekben nem egy best buy bort lehet találni minden kategóriában ? érdemes jól végignyálazni az ajánlatokat tehát. Ha azonban meghúzzuk a vonalat bruttó ezer forintnál, akkor is marad min gondolkodni, vannak bombasztikus, kihagyhatatlan vételek, és vannak olyanok is, melyekkel olcsón kísérletezhetünk.

Nézzük hát a Metro 2013. tavaszi katalógusát! Az első oldalon azonnal belecsapnak a rozéba, nem véletlenül, hisz megy az sonkához, tojáshoz, meg egyébként is jól passzol a tavaszhoz.

Mészáros Pinot Noir Rosé 2012 ? 990 Ft

Polgár Rosé Cuvée 2012 ? 890 Ft

Gedeon Kékfrankos Rosé 2012 ? 700 Ft

Juhász Egri Rosé 2012 ? 760 Ft

Taschner Rosé 2012 ? 850 Ft

Wekler Rosé Cuvée 2012 – 890 Ft

Duzsi Rosé 2012 ? 990 Ft

Légli Rosé 2012 ? 990 Ft

Hadobás Mátrai Rosé 2012 ? 635 Ft

A fehérek között már kutatgatni kell a kínálatot, borvidék szerint megy tovább a katalógus. Ezek közül a következőket mazsoláztuk ki:

Royal Tokaji Furmint 2011 ? 999 Ft

Günzer Mont Blanc 2012 ? 925 Ft

Frittman Irsai Olivér 2012 ? 999 Ft

Varga Aranymetszés Irsai Olivér 2011 ? 800 Ft

Két pincészetnél egész terméksort találni ebben az árkategóriában:

Hilltop Irsai, Cserszegi, Sauvignon blanc, Olaszrizling, Chardonnay és Merlot Rosé 2012 ? 750 Ft

Feind Irsai, Cserszegi, Chardonnay, Olaszrizling és Merlot-Kékfrankos Rosé 2012 ? 890 Ft

A vörösöknél ebben az árfekvésben már nehezebb jót találni, kicsit magasabban keresgélve sokkal nagyobb a merítés, de minket köt a mágikus vonal. Azért itt is vannak:

Thummerer Egri Cuvée 2007 ? 940 Ft

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok Lelkibéke Bikavér 2011 ? 990 Ft

Günzer Tamás Portugieser 2012 ? 990 Ft

Csányi Gastro Teleki borok és Framboise Rosé ? 890 Ft

A külföldiek között is akadt pár arra érdemes bor:

Central Creek Shiraz – Cabernet Sauvignon ? 700 Ft

Jean Degaves Medoc 2009 ? 1000 Ft

Bardolino Classico DOC ? 800 Ft

Prosecco Spumante DOC ? 1000 Ft

Az árak mindenhol kerekítve, fontos, hogy kartonnal vásárlásnál ennél még olcsóbban juthatunk a borokhoz!

Címkék: 1000 Ft, akció, árérték, Metro, olcsó

← Borkút Ökogazdaság Szürkebarát 2007 Az alkalmi borturista 3. →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista
Loading
00:00 / 38:04
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

  • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Feb 25, 2025 • 42:32

    „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!