• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Borkút Ökogazdaság Szürkebarát 2007

2013-03-18 ● Kántor Endre

Borostyánba hajló, izgalmas bor ez. Érezni benne almakompótot, birset, gyógynövényeket, botritiszt, ásványokat és aszalt gyümölcsöket.

A múltkor már került a poharamba ettől a kis manufakturális pincétől szürkebarát. Itt lehet azt a kóstolójegyzetet elolvasni. Na, hát erre a borra gondoltam, amikor azt írtam akkor, hogy ilyen terület és ilyen odafigyelés jobb években sokkal többet tud.

Izgalmas, koncentrált, rétegzett bor ez, sok ásvánnyal, aszalt gyümölcsös jeggyel, botritiszes jelleggel. Színe egészen borostyánba hajlik, Illatában kompótos alma, birsbefőtt, gyógynövények, botritisz, aszalt datolya váltja egymást. Szájban ugyanezeket érezni rögtön, plusz ásványokat. A savak beépültek, az alkohol nem zavaró, de érzetben kicsit több a másik borénál, melegebb év volt. A finisben pedig sokáig érezni még az aszalt gyümölcsöket, az édes datolyát, némi fügés jelleget és a gyógynövényeket.

Semmiképpen nem divatos vagy fiatalos bor, ellenben nagyon jól el lehet csócsálni egy ilyen télire sikeredett napon. A Borkút Ögogazdaságra is érdemes odafigyelni. Simán 4 csillag.

Címkék: 2007, 4 csillag, Badacsony, biobor, Borkút, öko, Szent György-hegy, Szürkebarát

← Mivel koccintsunk a pápára? 1000 alatt (2013 ? I.) →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!