• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

1000 alatt (2013 ? I.)

2013-03-19 ● Kántor Endre

Beindult a tavaszi verkli, a nagy láncok a húsvéti szezonra elkezdték kihozni akciós listáikat. Szokásunkhoz, és a jó magyar válságtárcákhoz mérten ragaszkodva mi a mágikus 1000 forint alatti borokat néztük meg, elsőként a Metrónál.

Sorra jönnek ki a láncok a tavaszi akciós borlistákkal, melyekben nem egy best buy bort lehet találni minden kategóriában ? érdemes jól végignyálazni az ajánlatokat tehát. Ha azonban meghúzzuk a vonalat bruttó ezer forintnál, akkor is marad min gondolkodni, vannak bombasztikus, kihagyhatatlan vételek, és vannak olyanok is, melyekkel olcsón kísérletezhetünk.

Nézzük hát a Metro 2013. tavaszi katalógusát! Az első oldalon azonnal belecsapnak a rozéba, nem véletlenül, hisz megy az sonkához, tojáshoz, meg egyébként is jól passzol a tavaszhoz.

Mészáros Pinot Noir Rosé 2012 ? 990 Ft

Polgár Rosé Cuvée 2012 ? 890 Ft

Gedeon Kékfrankos Rosé 2012 ? 700 Ft

Juhász Egri Rosé 2012 ? 760 Ft

Taschner Rosé 2012 ? 850 Ft

Wekler Rosé Cuvée 2012 – 890 Ft

Duzsi Rosé 2012 ? 990 Ft

Légli Rosé 2012 ? 990 Ft

Hadobás Mátrai Rosé 2012 ? 635 Ft

A fehérek között már kutatgatni kell a kínálatot, borvidék szerint megy tovább a katalógus. Ezek közül a következőket mazsoláztuk ki:

Royal Tokaji Furmint 2011 ? 999 Ft

Günzer Mont Blanc 2012 ? 925 Ft

Frittman Irsai Olivér 2012 ? 999 Ft

Varga Aranymetszés Irsai Olivér 2011 ? 800 Ft

Két pincészetnél egész terméksort találni ebben az árkategóriában:

Hilltop Irsai, Cserszegi, Sauvignon blanc, Olaszrizling, Chardonnay és Merlot Rosé 2012 ? 750 Ft

Feind Irsai, Cserszegi, Chardonnay, Olaszrizling és Merlot-Kékfrankos Rosé 2012 ? 890 Ft

A vörösöknél ebben az árfekvésben már nehezebb jót találni, kicsit magasabban keresgélve sokkal nagyobb a merítés, de minket köt a mágikus vonal. Azért itt is vannak:

Thummerer Egri Cuvée 2007 ? 940 Ft

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok Lelkibéke Bikavér 2011 ? 990 Ft

Günzer Tamás Portugieser 2012 ? 990 Ft

Csányi Gastro Teleki borok és Framboise Rosé ? 890 Ft

A külföldiek között is akadt pár arra érdemes bor:

Central Creek Shiraz – Cabernet Sauvignon ? 700 Ft

Jean Degaves Medoc 2009 ? 1000 Ft

Bardolino Classico DOC ? 800 Ft

Prosecco Spumante DOC ? 1000 Ft

Az árak mindenhol kerekítve, fontos, hogy kartonnal vásárlásnál ennél még olcsóbban juthatunk a borokhoz!

Címkék: 1000 Ft, akció, árérték, Metro, olcsó

← Borkút Ökogazdaság Szürkebarát 2007 Az alkalmi borturista 3. →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!